Világtalálkozó

VilágtalálkozóJanuár 13. és 18. között rendezik meg a családok VI. Világtalálkozóját Mexikóban.

 

 

 

 

Ennio Antonelli bíboros, Firenze volt érseke, aki jelenleg a Család Pápai Tanácsának elnöke helyszíni szemlét tartott a mexikói fővárosban, amely 20 millió lakosával a világ egyik legnagyobb metropolisza.

Az olasz bíboros örömmel számolt be arról a Vatikáni Rádiónak, hogy a polgári hatóságok rendkívül pozitív módon viszonyulnak e nagy egyházi eseményhez. Ennek egyik konkrét jele, hogy a világ minden részéből érkező küldöttségek számára megkönnyítették és felgyorsították az iratok beszerzését.
Mexikóvárosban számtalan család készül arra, hogy befogadja otthonába a külföldről érkezett vendégeket; fiatalok ezrei ajánlották fel önkéntes segítségüket: ők kísérik majd a kongresszusi résztvevőket a helyszínekre, és segítik a családokat, hogy tájékozódni tudjanak a hatalmas városban.
A mexikói hatóságok meghívták az eseményre a latin-amerikai államfők feleségeit, a mexikói államok számos közméltóságát, polgármesterét és a közéletben elkötelezett fontos személyiségeket.
A családkongresszus biblikus, teológiai és pasztorális témák szerint tagolódik napokra. Az előadások mellett kerekasztal-beszélgetések során vitatják meg az egyes országok helyzetét a családokat érintő kérdések vonatkozásában. A találkozó során egyik különleges esemény lesz, hogy január 17-én, szombaton tartják a tanúságtételek ünnepét, melynek során az öt földrész képviseletében egy-egy család tesz tanúságot. Egy másik nagy eseményt a pápai legátus, Tarcisio Bertone bíboros államtitkár fogadása képviseli. A közös imádságok középpontjában mindig a rózsafüzér áll.
A Család Pápai Tanácsa elnökének szavai szerint a mexikóvárosi találkozó azt kívánja példázni, hogy a keresztény családok különböző környezetekben és helyzetekben a föld sója és a világ világossága.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír