A tatárdúlásra emlékeztek Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_faultetes1025.jpgFaültetéssel egybekötött ünnepséget tartottak kedd délután a csíksomlyói Szent István Otthonban, ahol az 1661. október 21-i tatárdúlásra és az ezt követő újjáépítésre emlékeztek. Az Agora Alapítvány és a Szent Ferenc Alapítvány ötödik éve, hogy minden évben feleveleníti a csíki tatárbetörést és az azutáni időszakot.  

A Szent István Otthon gyermekei a faültetést megelőzően röviden felidézték a 355 évvel ezelőtt történteket, majd énekek és szavalatok hangzottak el.
„Az akkori események üzenete, hogy elődeink példájára mi is legyünk képesek az újjászületésre”– hangsúlyozta az egyik felszólaló. Ezt követően egy facsemetét ültettek, amely a reménységet jelképezi, azt, hogy mindig van megújulás, minden rosszból van kiút.
A faültetés után Orbán Zsolt csíkszeredai történész, tanár tartott történelmi áttekintést a témában, majd a Role zenekar Pille című zenés filmjét vetítették le. 
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 23. szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube