A gyógynövény napon jártunk Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_66243994_2633572280011001_3320239221385461760_n.jpgNegyedik alkalommal tárta ki kapuit az érdeklődők előtt a Mária Közösségi Kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyón. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonában szabadtéri rendezvénnyel népszerűsítették a múlt hétvégén a természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, a natúr kozmetikumokat és a természetes életmódot.

Pénteken már kora délután benépesült a Csíksomlyón található Mária Kert, a megnyitót követően hagyományos csíki táncokat járhatott a közönség, a rendezvény ez által is csatlakozott a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes által kezdeményezett Székely Népviselet Napjához, illetve a másnapi Ezer Székely Leány Napja eseményhez.
A délutáni előadásokat a gyógynövények magyarországi és erdélyi apostolai tartották. Az egyik fő meghívott Szabó Gyuri bácsi volt, akit csak bükki füvesemberként szokás emlegetni gyógynövényes körökben, mint a Mária Kert mentora mindig örömmel jön „székely örökségét” meglátogatni. Érdemes megemlítenünk Maczalik Ernő biológus, természettudományi író előadását is, a környékbeli Karcfalva elismert szakértője közel 50 éve tapasztalattal a háta mögött gyűjt gyógynövényeket és készít teakeverékeket. Jelen volt még többek között Flórián Albert, a Székely Herbarium Egyesület elnöke, Fráter Erzsébet biológus, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász is, akik nagyszámú érdeklődő előtt tarthatták meg előadásaikat.
A gyermekotthon udvarán Székelyföld gyógynövényportái mutathatták be termékeiket, amelyeket meg is lehetett vásárolni.  A legkisebbeket a Pajta gyermekfoglalkozásai várták, míg a jó hangulatról és muzsikáról Antal Imre népzenész, a házigazda Szent István Gyermekotthon diákjai és a csíkszeredai Role zenekar gondoskodtak. A résztvevők nem maradtak éhen sem, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend bográcsos vacsorával vendégelt meg mindenkit, aki eljött ezen a délutánon Csíksomlyóra és meglátogatta a Mária Közösségi Kertet. 
www.maszol.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Javaslom, hogy a lelki életnek kereteket alakítsunk ki. Egészen más ez egy családanya, egy idős ember vagy egy szerzetes esetében. Legyen a napnak olyan szakasza, amikor időt szánunk arra, hogy megtervezzük a teendőket, fontossági sorrendet állapítunk meg, megnézzük, milyen pontokon várható, hogy elbukhatunk, ezekre tudatosan készülünk, hogy elkerülhessük őket. Vegyük számba, van-e valaki, akinek különösen szüksége van a segítségünkre, támogatásunkra, és hogyan tudunk a hóna alá nyúlni. És mindenekelőtt kérjük Isten áldását és segítségét egész napunkra, hiszen így az Ő kezét fogva járhatjuk a mindennapokat. Jó, ha este visszatekintünk, hogy az elhatározásokat hol sikerült megvalósítanunk a nap folyamán, bocsánatot kérünk a botlásokért, így az esti imában meg tudunk nyugodni, meg tudunk újulni Isten szeretetében.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 16. vasárnap, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 2/3

Biztattam, hogy menjen el, és ugyanúgy, ahogy nekem megnyílt, mondja el a feleségének:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube