A gyógynövény napon jártunk Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_66243994_2633572280011001_3320239221385461760_n.jpgNegyedik alkalommal tárta ki kapuit az érdeklődők előtt a Mária Közösségi Kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyón. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonában szabadtéri rendezvénnyel népszerűsítették a múlt hétvégén a természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, a natúr kozmetikumokat és a természetes életmódot.

Pénteken már kora délután benépesült a Csíksomlyón található Mária Kert, a megnyitót követően hagyományos csíki táncokat járhatott a közönség, a rendezvény ez által is csatlakozott a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes által kezdeményezett Székely Népviselet Napjához, illetve a másnapi Ezer Székely Leány Napja eseményhez.
A délutáni előadásokat a gyógynövények magyarországi és erdélyi apostolai tartották. Az egyik fő meghívott Szabó Gyuri bácsi volt, akit csak bükki füvesemberként szokás emlegetni gyógynövényes körökben, mint a Mária Kert mentora mindig örömmel jön „székely örökségét” meglátogatni. Érdemes megemlítenünk Maczalik Ernő biológus, természettudományi író előadását is, a környékbeli Karcfalva elismert szakértője közel 50 éve tapasztalattal a háta mögött gyűjt gyógynövényeket és készít teakeverékeket. Jelen volt még többek között Flórián Albert, a Székely Herbarium Egyesület elnöke, Fráter Erzsébet biológus, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász is, akik nagyszámú érdeklődő előtt tarthatták meg előadásaikat.
A gyermekotthon udvarán Székelyföld gyógynövényportái mutathatták be termékeiket, amelyeket meg is lehetett vásárolni.  A legkisebbeket a Pajta gyermekfoglalkozásai várták, míg a jó hangulatról és muzsikáról Antal Imre népzenész, a házigazda Szent István Gyermekotthon diákjai és a csíkszeredai Role zenekar gondoskodtak. A résztvevők nem maradtak éhen sem, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend bográcsos vacsorával vendégelt meg mindenkit, aki eljött ezen a délutánon Csíksomlyóra és meglátogatta a Mária Közösségi Kertet. 
www.maszol.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 22. vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube