Tanévkezdés a gyulafehérvári otthonunkban

Hálás szívvel, nagy örömmel gondolok vissza a múlt heti keddi napra, amikor Csaba testvérrel és a három, illetve négy, kedves vendégünkkel megünnepelhettük az öt éves jubileumunkat.

 Kedves Csaba testvér, kedves munkatársaim, barátaink!

Szeretettel köszöntelek benneteket!
Hálás szívvel, nagy örömmel gondolok vissza a múlt heti keddi napra, amikor Csaba testvérrel és a három, illetve négy, kedves vendégünkkel megünnepelhettük az öt éves jubileumunkat.
Az ötödik tanévet kezdtük itt Gyulafehérváron.
Nem csak az volt különös és nagyon felemelő, hogy ez volt az első tanévkezdésünk közösen Csaba testvérrel, hanem gyönyörűvé tette ünnepünket csodálatos vendégeink gyönyörű éneklése, szereplése.
Én a Jó Isten szeretetének csodálatos megnyilatkozását láttam együttlétünkbe, nagy ajándék volt ez számomra.
Beszélgetéseinkben mindenki ejthetett pár szót magáról, családjáról és mivel mindegyikünk, gyermekszerető, család centrikus egyéniség volt ezért alkalmasnak találtuk a pillanatot, hogy megosszuk mi isörömünket Csaba testvérrel, vendégeinkkel és ha már itt tartok, nektek is elmondom, hogy várjuk az ötödik gyermekünket.
Kicsit nehéz volt a döntés, vagy talán mondhatni kicsit félve döntöttünk, de az új életjelentkezése, talán mégis azt bizonyítja, hogy a "szeretetben nincs félelem"(1Jn.4.18)
A Jó Isten kegyelme körülvesz bennünket, bizalmat gerjesztett bennünk és nem hátrálunk meg, minden körülmény között az életet szolgáljuk, tápláljuk.
A múltkori kérésemre nyolcadikos gyermek ügyben konkrétan nem válaszolt senki, de valaki jól imádkozott, tudniillik a tegnap hoztam el Gyimesből két nyolcadikos fiút, akik ha addig nem változik a dolog, itt szeretnék folytatni tanulmányaikat Fehérváron, tehát ideális helyzet és nagy segítség a családjaiknak, hiszen egyik családban heten vannak testvérekül, közülük ötön még iskolás korúak, szüleik pedig mindketten munkanélküliek, gazdálkodásból élnek elég szűkösen.
A másik gyermek, unokatestvér, akit elhagyott az édesanyja, az édesapja nagyon nehéz körülmények között birkózott a küzdelmes élettel...
Itt négy gyermek van, egy nevelő szülőknél, vagy talán szociális otthonban és egy férjnél van már.
Úgy látom nem csak a nehézséget és szükséget kell, meglátni, hanem az Urat is, az Ő akaratát is a nehézségekben, mert ez esetben nem jutottam volna el ezekhez a szükséget szenvedő családokhoz anélkül, hogy ilyen fajta nehézségeink támadtak volna.
Most már kíváncsian várom, hogy a harmadik gyermek honnan fog előkerülni, milyen úton ér hozzánk...
Ezzel a házunk be is telne, még a vendégszobáról is le kellett mondjunk...most már csak a kápolna van hátra, de azt nagyon szeretném, meghagyni a Jó Istennek és az imádság helyének.
Szeretettel kívánok sok erőt, egészséget, jókedvet az új tanévben számotokra és Isten áldása kísérje munkátokat, töltse be szíveteket.
Különösen köszöntöm a most induló házaink lakóit, nevelőit sokat gondolunk rátok!!!