Mit jelent számomra a csíksomylói Szűz Mária?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_100060972_10215491830761290_1540400311452041216_o.jpgÉdesanyám gyenge keze, ahogy belém kapaszkodik, hogy a Szék útján gyalog felmenjünk, meghallgatni azt a misét, amelyre egész évben vágytunk. A remény a szemében, hogy hátha meggyógyul és még eljöhet. És a bizonyosság, hogy utána még sokszor el tudunk együtt menni...hogy megerősödik a láb, hogy nem lesz több fájdalom és elválás és könny...Apám hangja, ahogy az imákat mondja, a zarándoklat idején...ahogy mosollyal bátorít, hogy ne féljünk, jó helyre megyünk.

Az az év, amikor a húgommal ültünk a ház lépcsőjén és beszélgettünk...és akkor, én Szűzanyától székely férjet kértem. Egy évre rá férjnél voltam, székely ember lett a társam egy életre.
Férjem áldott szülei, akik mindig mély tisztelettel beszéltek a búcsú gyönyörűségeiről, a hitről, mely minden nehézségen átvezet, a reményről, hogy lesz még jobb világ, jaj, csak háború ne legyen, mert az borzasztó...Éveken át betegágyon fekvő anyósom, nem, inkább második Édesanyám, aki naponta mondta az Olvasót és apósomtól, második Édesapámtól, mindig kérte, hogy énekeljen Mária énekeket, mert azokat nagyon szerette...
Nevelt lányaimmal a közös zarándoklat, amikor nem fáradtunk el, amikor jó volt a földön aludni, amikor mindegy volt, hogy mit eszünk és mibe öltözünk. Amikor felcsillant szemükben a tiszta öröm, amint meglátták a drága Szüzet. A sok elrebegett ima...a csodálatos közös éneklések, a virrasztás a templomban, a Kálvária, a Salvator kápolna menedéknyújtó melegsége, amikor a vihar utolért és villámokkal rémisztgetett.
A koldus, aki hozzánk szegődött, hogy velünk együtt mondja a Rózsafüzért. A hölgy, aki hallva énekünket, azt mondta, már ezért érdemes volt eljönnie...
A sok magánút, amikor jövet-menet odatérdeltünk imádkozni, misét mondatni, füzetbe írni titkos vágyakat, fájdalmakat. Sírni a Szentsír árnyékában, keresztet cipelő Jézust ábrázoló festmény előtt némán állni, belemerülni a drága szemek nézésébe. Megemlékezések halottaimról, két halva született édes kisfiamról, imák élőimért, szeretett örökbefogadott lányomért, vejemért, unokáimért...minden családtagomért, barátomért, munkatársamért,ismerősömért, ellenségemért.
Számomra ezt és még ezer, tízezer dolgot jelent a csíksomlyói Szűz Mária.
Kolozsi Noémi Bernadett

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk...

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube