Motorosok Kovásznán

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_4953.jpgIsten áldása legyen a nagylelkű támogatóinkon és a Kovásznai ház minden lakóján!!

Szeretettel,

Csaba t.

Nyolc gitárt és egy szintetizátort kaptak ajándékba a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon lakói. A rendkívül értékes adományt motorosok hozták nekik.
Rancz Dezső, a Flagellum Dei Motorosklub vezetője  elmondta: nem első alkalommal adakoznak, a tagok és közel álló zenészek – a Crazy
Plumbers és a Feel Good Incorporation tagjai – „fejéből pattant ki az ötlet”. Adományaikat korábban más gyermekotthonokba is eljuttatták, most a székelyföldi rászorulókat szeretnék előnyben részesíteni.
Tudo­másuk volt a gyermekotthonbeli zenei oktatásról, ezt szerették volna könnyebbé tenni. Május elsején tartottak egy hosszabb partit, az akkor összegyűlt pénzből vásárolták a hangszereket. Az ünnepélyes átadáson öt motoros csapat tagjai voltak jelen Nyárádszeredából, Ud­varhely-, Kászon-, Kézdi- és Orbaiszékről.
Hogy miért adták a gitárokat? Hogy tudjanak fejlődni, tanulni, folytassák elképzelt életútjukat – mondta a hangszerek átadásakor Rancz Dezső. A hangszerekkel való ismerkedést, a zenetanítást nagyon fontosnak tartják az otthon életében. Az adomány nagy segítség, hiszen eddig kevés hangszerük volt – értékelte az intézmény vezetője, Kolozsi István. A motorosok ajándékát rövid zenés előadással fogadták a fiatalok, majd egy színjátékot is bemutattak. A két keréken rohanó lovagok az új gitárokkal kapcsolódtak a rögtönzött koncerthez, utána pedig motorjaikon „fuvarozták” az örömtől repeső gyerekeket.
Szerző: Bokor Gábor