A csodálatos Kárpát-medence kiállítás Szászvároson

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_450357921_942490324558804_5601948902646601695_n.jpgHálás szeretettel gratulálok Gábornak, 

Csaba t.
Az erdélyi Szászvárosba is eljutott A csodálatos Kárpát-medence kiállításunk
Vándorkiállításunk utolsó Hunyad megyei állomásaként, az eddigi legdélebbi, petrozsényi állomása után Szászvárosba tette át a székhelyét. Szászvárosban az 1239 körül letelepedett ferencesek alapították a város első iskoláját, ami 1332-ben már bizonyosan működött. A ma majdnem 17 ezer lakosából sajnos már csak kevesebb, mint 200 magyar lakos van.
Nekünk is különleges volt nem csak a hely, hanem maga az alkalom is. A ferences rend által alapított és a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában működő Szent Erzsébet Gyermekotthon 25 éves alapítását és születésnapját ünnepeltük, aminek keretében mi is egy „tortaszelet” lehettünk ezen felemelő és egyben megható családi napon. 
A magyar jelenlétet, valamint a lelkiismeretes oktatást, nevelést Menyhárt Ernő házvezető és kollégái már hosszú évek óta végzik, akik a gyerekekkel és az ide látogató vendégekkel együtt nagy örömmel fogadták a 18 tájegységet bemutató kiállításunkat. A programdús nap vége felé közeledve, elsőáldozások, ünnepi beszédek, gyermekek által írt és szavalt megható köszöntők, színdarabok bemutatása után a Petőfi Sándor Program dévai ösztöndíjasa, alapítványunk kuratóriumának tagja, Radnai Gábor mutatta be szervezetünk munkásságát, a kiállítás anyagát és üzenetét, melynek kapcsán annak küldetését és a gyerekekhez intézett gondolatait hangsúlyozta beszédében. Gábor kiemelte a helyi tájegység szépségét is, melyet minden nemzetnek közösen, a fiatalok nagyfokú bevonódásával, együttes erővel kell óvni, ápolni és gondozni is, mert csak akkor válik a közösség közös kincsévé.
A vándorkiállítást a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.
Fiatalok a Nemzetért Alapítvány