Köszönet a Népviseletért!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG-20201107-WA0003.jpgTisztelettel köszönjük, a gyermekek számára, az ő nemzeti és vallási identitásuk nevelése számára nyújtott lehetőségi feltételt, a székelynépviselet megvásárlási lehetősége révén.

 

 

 

 
 
Tisztelt, Hargita Megye Tanácsa
A Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői otthona, a Szent László Gyermekvédelmi központ, 2020-ban is részesült Hargita Megye Tanácsának támogató programja keretében székelyruha vásárlási lehetőségben. Tisztelettel köszönjük e legutóbbi támogatás keretében folyósított 4500 lejt. Idén két női népviselet,valamint  3 pár férfi csizma, 1 darab kalap és 12 pár női népviseleti táncos cipők megvásárlására adódott lehetőség.
Gyermekeink életében gyakoriak az előadások, melyek alkalmával használják a székelyruhákat, mint például az évente megrendezett idősek napja, vallási és nemzeti ünnepeink, csűrdöngölő ünnepségek és más alkalmankénti lehetőségek, amikor szükséges számukra a nemzeti viselet felöltése, viselete, a "Népviselet" programnak köszönhetően, tudjuk biztosítani az alkalmakhoz és hagyományainkhoz méltó népi öltözetet.
Tisztelettel köszönjük, a gyermekek számára, az ő nemzeti és vallási identitásuk nevelése számára nyújtott lehetőségi feltételt, a székelynépviselet megvásárlási lehetősége révén.
A Szent László Gyermekvédelmi Központ nevében, köszönettel, 
Már Mária