Meghívó tanévvégi ünnepségünkre

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_32222547_754345788288176_533963034457014272_n.jpgMeghívó tanévvégi ünnepségünkre Dévára, Szászvárosra, a Szent Ferenc Alapítvány első házaiba!

Tanév végén, minden évben egy szép majálisi ünnepség keretében, házainknál hálát adunk a jó Istennek és a kedves támogatóinknak, minden jótevőnknek, a múló tanév minden kegyelméért, segítségéért. 
2018. május 26-án Déva mellett, Marosillyén, Bethlen Gábor szülőházánál egész napos rendezvényt tartunk. 11.00 órától szentmiseáldozat, majd a közös ebéd után gyermekeink előadásával, vidám beszélgetésekkel fogjuk tölteni a nap hátralevő részét. Ezt a napot hosszú évek óta a Szövetségkötés napjának nevezzük, mert ezen a napon tudatosan megújítsuk az Istennel és egymással kötött szövetségünket is. Igen, az Újszövetség népei vagyunk, függetlenül attól, hogy katolikus, református, ortodox vagy evangélikus templomban kereszteltek, mi egy családhoz tartozunk! Egy Mennyei Atyánk van és mi egymásnak testvérei vagyunk! Nem csak a hitünk, de a nyelvünk is összeköt! Mindannyian, kik itt a Kárpát-medencében élünk, Árpád vezér vérszerződése alapján testvérek vagyunk. Valamikor őseink úgy döntöttek, hogy vérszerződést kötnek és együtt, közösen teszik szülőföldünket Istenszerető emberek nagy városává, tündérkertté.
2018. május 27-én, a Dévától 25 kilométerre lévő Szent Erzsébet gyermekvédelmi központba utazunk! A Szent Ferenc Alapítvány második gyermekvédelmi központja Szászvárosban nyílt. E szép templomhoz, kolostorhoz, gyermekvédelmi központhoz egy két hektáros park is tartozik kis patakkal, halastóval, több mint 70 nagy diófával. Május 27-én vasárnap 10.00 órától itt mutatjuk be a szentmise áldozatot, melyben a gyermekvédelmi otthon harmadik osztályt végző diákjai elsőáldozáshoz járulnak! Az ünnepség után a nagy kertben közös ebédre hívjuk a gyermekekkel a vendégeinket, majd a helybeli és a környék házaiból jött gyermekek szép előadásában gyönyörködhetünk. 
Örömmel tudatjuk, hogy ez év májusában létrejött erdélyi Missitours.ro utazási irodával karöltve, erre a két eseményre nemcsak Magyarországról, hanem Székelyföldről is szeretettel várjuk a vendégeket. 
Május 25-én Székelyföldről is indul autóbusz Csíkszeredából, egy főre eső 220 lejes költséggel, mely tartalmazza az útiköltséget, két éjszakai szállást, valamint félpanziós étkezést. Az indulás péntek d.u.17.00 órakor lenne, szállás Déván  mind a két éjszaka, az alapítvány vendégházában! A hazaindulás Szászvárosról vasárnap d.u 16.00 óra körül! Az utazási idő körülbelül öt ora. A részletek felöl érdeklődni lehet Rusu Róberttől: 0748839590 vagy az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Szeretettel várunk, 
Csaba t.