Marosillye, Bethlen Gábor szülőháza

Május 29-én Marosillyén, a Bethlen Gábor szülőházának  nagy kertjében tartjuk a Dél-erdélyi Szövetség napját. Ezen az ünnepen  megemlékezünk arról, hogy Isten velünk, keresztény emberekkel szövetséget kötött, mi vagyunk az Újszövetség népei (katolikus, református, ortodox, stb) és összetartozunk.

Majd arról is megemlékezünk, hogy őseink tudatosan  vérszerződésben, a mi nevünkben is szövetséget kötöttek, így vagyunk a Kárpátmedence Magyar Nagycsaládjának tagjai. Ezeket az összetartó, létünknek értelmet adó szövetségeket, jó újból és újból, évente tudatosan megünnepelni. Ilyenkor a házassági szövetséget, meg a más jellegű, összetartó kötelékeket is megerősítjük.
Ez az ünnep  igazából egy szép  majálisolás: délelött szentmise, majd ebéd a bográcsból, délután vidám vetélkedők, előadások, este egy hangulatos koncert. Ünnepségünkre nagy szeretettel meghívjuk, nem csak a délerdélyi gyermekeinket és az itt élő felnötteket, hanem mindazokat, kik munkánkat támogatják, kik velünk szeretnék ünnepélyesen megújítani a nagycsaládunkat összetartó kötelékeket.
Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentlélek száll rád...

Az Istennek, aki a világot teremtette, nem adhat életet egy földi apa, csak maga az Isten.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube