Beszámoló 2009-2010 Szent Rita Otthon Esztelnek

A két csoportba 43 gyerek jár, a 37 iskolásból átmenő jegyet kapott 35 es 2 cigánygyerek maradt egy-egy tantárgyból pótvizsgára. Reméljük, hogy őket is megsegíti a jó Isten, mert szófogadó, dolgos gyerekek. 

Kedves Csaba testvér!
Egy kicsit késve is de szeretnek beszámolni a 2009-2010 es tanév iskolai eredményeiről. A két csoportba 43 gyerek jár, a 37 iskolásból átmenő jegyet kapott 35 es 2 cigánygyerek maradt egy-egy tantárgyból pótvizsgára. Reméljük, hogy őket is megsegíti a jó Isten, mert szófogadó, dolgos gyerekek. Ha bejárnak a nyáron es írunk egy par dolgozatot, akkor ok is megkapjak az átmenő jegyet. Voltak, akik nagyon jó eredménnyel zártak a tanevet, akadnak gyengébbek is de pótolja a jóindulatuk, segítőkésségük.
Az idén két 8.os lányunk végzett, ok a Dévai Szent Ferenc Alapítvány útján folytatják tanulmányaikat Csíkszeredába iratkozva.
Úgy érezzük, hogy sok eredmény látszik főleg a cigánygyerekeken, mert megtanulgattak a számokat, betűket, megtanultak hogyan kell, viselkedjenek, rendszeresen járnak iskolába es nem koldulnak az utcán. Ezt mind Csaba testvérnek köszönhetjük, hanem sok gyerek elveszett volna a nagyvilágba, így meg reménykedünk.
A jó Istennek legyen hala a rósz időjárás ellenére is szép idő volt a tanévzáróra, házavatóra és másnap is tudtuk folytatni a Gyöngyösi támogatókkal a programot.
A szomszéd Laci bácsi azt ígérte, hogy ajándékba egy juhar deszkára ráfaragja "SZENT RITA OTTHON", amit a bejárati ajtóhoz feltudunk tenni.
A nyáron 15 gyerek jár be, közösen velük dolgozunk a kertbe, köveket szedünk a patakból, hogy járdát rakjunk a wc es a faszin fele, termeseket gyűjtögetünk.
Meszelni is szeretnénk, hogy fölfrissítsük a szobákat, minden napra akad tennivaló.
Szeretnénk megköszönni Csaba testvérnek a sok segítséget amit értünk, gyermekeinkért tett.

Nagy szeretettel Edit, Ibolya es a gyerekek.

 

{zoomcat catid=913}


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A hivatások között nincs rangsor: nem mondhatjuk, hogy ez értékesebb, emez pedig kevésbé az. A kertben sokféle virág van, mindenik a maga színes szirmaival, csodás illatával dicséri az Istent.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minél inkább élő az Egyház...

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább katolikus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube