Böjte Csaba esztelneki otthona

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_esztelnekigy.jpgA Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett esztelneki Szent Rita Napközi Otthonban közel negyven helybeli, kurta- pataki és bélafalvi hátrányos helyzetű gyermek részesül naponta meleg ételben és délutáni oktatásban.

Böjte Csaba ferences szerzetes, alapítványi elnök az esztelneki napközit 2008 januárjában indította el az óvoda épületében, idő­közben az alapítvány egy régi házat vásárolt meg, amit felújított, mely­be 2009 őszén költözhettek át. A névadó ünnepségre 2010. július 19-én került sor. A gyermekekkel jelenleg két nevelő, Csibi Edit és Ilyés Anka foglalkozik. Két óra tanulásból, két óra játékból és két óra házi munkából áll a délutáni foglalkozás, mely után a gyerekek minden este hazamennek. Csibi Edit elmondta: harmincnyolc gondozottjuk van, a legkisebb három és fél, a legnagyobb pedig tizen­négy esztendős.
Egy részük roma nemzetiségű, a többiek szegény magyar családokból származnak. Azt is megtudtuk, hogy a két nevelő munkáját több önkéntes is segíti, például a torjai Volloncs Mária pszichológus, a lemhényi Raff Andrea szociális munkás, Varga Katalin tanítónő és Marti Emília nyugdíjas, a Háromszéki Népmű­vészek Barabás Zsombor Egye­sületének titkára. A gyermekekkel közösen a kis háztáji kertben minden szükséges zöldségfélét megtermelnek, idén első alkalommal a sárgadinnye is beérett.
Iochom István
Háromszék

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Egyetlen más vallás nem mondja, csak a kereszténység, hogy az ő alapítója, prófétája Isten, mindenki azt mondja, hogy ember volt: Buddha Kr. e. a VI. században élő nemes, Konfucius Kr. e. 500 évvel élő kínai bölcs, Mohamed Kr. u. VI–VII. században élő kereskedő… Egyedül Jézus Krisztus merte azt állítani, hogy Ő az Atyától jött, és nemcsak mondta, hanem életével, halálával bizonyította is, hogy Ő valóban Isten fia. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 17. vasárnap, Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A földi lét

A tudás, az ismeret tisztítja meg az embert. Felfogjuk a szeretet lényegét, és rádöbbenünk, hogy nem magától értetődő mindaz a szépség, harmónia, amely körülvesz minket, és hogy az Istentől kapott jósággal, szeretettel gyakran visszaéltünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube