Böjte Csaba esztelneki otthona

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_esztelnekigy.jpgA Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett esztelneki Szent Rita Napközi Otthonban közel negyven helybeli, kurta- pataki és bélafalvi hátrányos helyzetű gyermek részesül naponta meleg ételben és délutáni oktatásban.

Böjte Csaba ferences szerzetes, alapítványi elnök az esztelneki napközit 2008 januárjában indította el az óvoda épületében, idő­közben az alapítvány egy régi házat vásárolt meg, amit felújított, mely­be 2009 őszén költözhettek át. A névadó ünnepségre 2010. július 19-én került sor. A gyermekekkel jelenleg két nevelő, Csibi Edit és Ilyés Anka foglalkozik. Két óra tanulásból, két óra játékból és két óra házi munkából áll a délutáni foglalkozás, mely után a gyerekek minden este hazamennek. Csibi Edit elmondta: harmincnyolc gondozottjuk van, a legkisebb három és fél, a legnagyobb pedig tizen­négy esztendős.
Egy részük roma nemzetiségű, a többiek szegény magyar családokból származnak. Azt is megtudtuk, hogy a két nevelő munkáját több önkéntes is segíti, például a torjai Volloncs Mária pszichológus, a lemhényi Raff Andrea szociális munkás, Varga Katalin tanítónő és Marti Emília nyugdíjas, a Háromszéki Népmű­vészek Barabás Zsombor Egye­sületének titkára. A gyermekekkel közösen a kis háztáji kertben minden szükséges zöldségfélét megtermelnek, idén első alkalommal a sárgadinnye is beérett.
Iochom István
Háromszék

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A hivatások között nincs rangsor: nem mondhatjuk, hogy ez értékesebb, emez pedig kevésbé az. A kertben sokféle virág van, mindenik a maga színes szirmaival, csodás illatával dicséri az Istent.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minél inkább élő az Egyház...

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább katolikus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube