A farkaslaki napközi otthonunkba új vezetőt keresünk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_11144789_964700973571585_576481984878316978_n.jpgA farkaslaki napközi otthonunkba új vezetőt keresünk! Van egy szép családi ház, elvben bárki megpályázhatja ezt a szolgálati lakást, a házbér a falu bajban lévő gyerekeiről való lelkiismeretes gondoskodás!

 

A plébános úrral egyeztettünk és ha már ott voltam meglátogattuk a falu nagy szülőtjének Tamási Áronnak a sírját és a hajdani iskolájából kialakított emlékházat! Jó látni, hogy székelyföld egyik legnagyobb íróját, ki nemcsak megtudta ragadni népünk vidám, csipkelődő, furfangos, dolgos lelkületét, de azt művészi tehetségével csodálatosan könyveiben be is tudta mutatni, a mai napig mennyien tisztelik! Jó volt megállni Ábel írójának a sírjánál, látni, hogy a becsületes munkát, a tehetséget milyen sokan tisztelik, szeretik a szülő falujában, de a messziről jött látogatok is!
A falu szép templománál imádkoztunk, hogy itt Farkaslakán, a kis otthonunkba olyan nevelőt találjunk, aki képes itt Farkaslakán a mi századunkban is Tamási Áronokat nevelni a helybeli bajban lévő gyerekekből. 
Szeretettel, 
Csaba t.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanítanunk gyermekeinket a szülőföldjére visszatérő fecske hűségére, a minden tavasszal a csak azért is kizöldülő fák makacsságára s a fekete földbe hulló s ott elhaló búzamag csoda szép titkára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 24. péntek, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 1/7

Számomra Isten jókedvű, kreatív, tevékeny mennyei Atya, aki állandóan azon töri a fejét, hogy a kis mikrovilágunk és nagy makrokörnyezetünk kisebb-nagyobb gondjait megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube