Puttonyával körbejár...

A 2600 kilométeres Mikulás-túra önzetlen ajándékozói a dévai Szent Ferenc Alapítvány 150 főnyi gyermekcsoportját ajándékozták meg a máréfalvi Összefogás Házában. Messziről érkezett, és még hosszú út áll a puttonyos jótékonykodó, illetve 13 segítője előtt.

A napokban a személyes találkozással és ajándékosztással az alapítvány szárnyai alatt növekedő mintegy 2200 gyermeknek szereztek önfeledt örömet 16 erdélyi település 25 gyermekintézményében.
A varsági, zetelaki, kápolnásfalusi, szentegyházasfalusi és szentkeresztbányai gyermekek és nevelőik a helybeliekkel együtt vettek részt a szentmisén. Ezt követően plafonig rakott kisteherautók érkeztek a máréfalvi iskolaház udvarára, és benépesült a nagyterem a várakozó kicsikkel. Amint megérkezett a puttonyos vendég, furulyáltak, énekeltek, Dávid Tardos pedig önként vállalkozott versmondásra. A többiek is kedvet kaptak! Mivel tölti idejét a nagyszakállú, gyermekszerető téli vándor, amikor nincs szolgálatban? Hintaszékéből a pattogó tüzű kandalló mellől nézi a gyermekeket. És, láss csudát: tudta is, hogy hol mi történik, melyek a jó és javítani való tulajdonságok. Aztán gazdára leltek az áhított csomagok, sziporkázó csillagú sipkák is. Felvállalják a keresztszülői program ajándékainak célba juttatását is: hatvan, névre szóló csomagot kézbesítenek az árva és szegény sorsú gyermekeknek.
Ahány ajándék, annyi Mikulás-csákó
Jendrolovits Gábor, a Szekszárdon élő vállalkozó hetedik alkalommal szervezte meg a Mikulás-túrát. Egyházaknál, iskolában, munkahelyeken is gyűjtenek. A korábbi támogatók mellett újabbakat is sikerült megnyerniük, zömmel Szekszárd, Paks, Dunaföldvár, Budapest, Esztergom és környékéről. Útjuk során templomban, tanulószobában, sportcsarnokban, művelődési házban a sok aranyos gyermek társaságában, jó hangulatú műsor mellett előfordult, hogy a Mikulás is táncra perdült – mondta el portálunknak a szervező. Segítői közül mindenkinek dolga van az ajándékosztásnál. Idén ketten első ízben járják végig velük a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez fűződő gyermekintézményeket.
Molnár Melinda