XV. Nemzetközi Töltött káposzta Fesztivál- Parajd

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0129.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0129.jpg

ImageÖrömmel tudatom, hogy gyerekeinkkel negyedik alkalommal léptünk fel a parajdi XV. Nemzetközi Töltött káposzta Fesztiválon.

 

 

 

 

Kedves Csaba testvér!


Örömmel tudatom, hogy gyerekeinkkel negyedik alkalommal léptünk fel a parajdi XV. Nemzetközi Töltött káposzta Fesztiválon.
A jó emberek, bekopogtattak ajtónkon és besegítettek hogy tudjunk mi is örömet szerezni gyerekeinknek, László Ildikó Melinda és Endre a Nemzetközi Töltött káposzta Fesztivál fő rendezői, ebben az évben is segítettek mindenben, és örömmel mellénk álltak mind a négy alkalommal ahányszor idáig felléptünk, hogy mi is a Szent Ferenc Alapítvány nevét  méltó képen  ismertessük a fesztivál  vendégei előtt.
Mondhatom hogy sokan kopogtattak be szerény házunkban, Bajtai Erzsébet és kedves lánya, a bukaresti magyar nagykövet kedves felesége két napot töltött itt Parajdon, benézett házunkban és egy kávé mellett sokat sokat beszélgettünk, más nap is volt a mi sátrunkhoz ahol 90-95 gyereket tanítottunk meg a magyar motívumos rajzainkra, velünk volt és örvendett hogy annyi gyereket érdekli a a munkánk, örömmel volt teli lelkünk hogy velünk volt, szeretettel meg hívtuk kedves nagykövetünket is a decemberi nagy karácsonyunkra.
A csikszeredai ,Hargita megyei tanügy  léptek be hozzánk, csak annyit mesélek el hogy osztályunkból levő nagyobb lányok segítettek be nekünk e két napon, bemutatkozásukkal, és életük meséléséről (amiről a lányaink beleegyezésével meséltem rolluk ) a tan ügyes szemében, könnyeket láttam, úgy éreztem ha ezeknek a lányoknak a mi segítségünk a tanügyes  szemében egy OKLEVÉL .
Az Orange bukaresti cég is meglátogatott. Beszámoltam tevékenységünkről, itt is  törölgették szemüket, és nagyon tetszett nekik a házunk.
A ROLE együttes is megkóstolta finom töltelékes káposztánkat a koncertjük előtt.
Volt káposzta királyunk és király nőnk, volt székely ruhás káposztás nagykövetünk, csősz lányaink, gyerekeink nagy örömmel fogyasztották, ízletes töltött káposztánkat.
A magyar országi Birján-i csapat ebben az évben is meglátogattak és töltött káposztával ajándékoztak meg, hála és köszönet nekik, első nap estéjén két alkalommal voltunk felhívva a parajdi színpadra hogy vegyük át díjainkat.
Az ORANGE minden gyerekünket, csekély ajándékokkal ajándékozta meg őket, de az Orange-nak ez volt a fő díj, és még kaptunk egy nagy ajándékot, a székely udvarhelyi GONDŰZŐ  Hotel és Étterem egy napos kirándulással ajándékozott meg, ahová Nagy György igazgató úr hívott meg minket, minden ellátással a többi lehet titok  ,még mi sem tudjuk.
Hálásan köszönünk előre is mindent.
Csak annyit tudtam mondani köszönet jeléül, amit mindig Csaba testvér mond ,,Jót tenni, jó ,,.
A JÓ ISTENTŐL pedig a legnagyobb ajándék, hogy együtt tudtunk lenni sok- sok JÓ EMBERREL, NEKI köszönjük a szép napos meleg időt, és hogy a szépen megterített asztalunkhoz sok -sok gyerek,  és jó ember leült,  jól érezte magát körünkben.
Egy pár képet is szeretettel küldök,  

Kovács Ágnes -Parajd

{zoomcat catid=707}