Aranyos káposzta

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0134.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0134.jpg'

img_0134.jpgHál' Istennek eljutottam oda, hogy a parajdi töltött káposzta fesztivál utórezgéseit tudom rendezni. És kezdeném azzal, hogy köszönetet mondjak a Szent Borbála Ház nyújtotta segítségért.

Ritkán jön úgy segítség, hogy rögtön ne lenne elvárás is mögötte. Ez a csoda idén is megtörtént. Eddigi években  nem köszöntem meg nyilvánosan a segítségüket a fesztivál sikeréhez való hozzájárulásért, de azt hiszem, ideje ezt megtennem ennyi év után. Ez a pár szó, amit itt leírok , igen kevés ahhoz képest, amit ők tettek. Ha kellett díszítettek, ha kellett vendégeket rendeztek, főztek, biztattak, vigasztaltak. Tették mindezt a mindennapi munkájuk és egy törött kezű kislány rendezése mellett, nem várva nagy elismerésekre, tapsra. Azt hiszem pont ezért kapták meg a legnagyobb elismerést, amit ezen a rendezvényen meg lehet szerezni: elnyerték A Legendás XVII.
Töltött káposzta Fesztivál Fődíját, a legfinomabb töltött káposztáért járó I díjat. Mások évekig áhítoznak rá, megtesznek mindent azért, hogy őket ünnepelje a színpad előtt a többezres tömeg, emberek, akik az ország egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvényére gyűltek össze. De idén ez a kis lelkes csapat tudta a zsűrit megnyerni a káposztájuknak. Nem lehetett könnyű, hisz szakácsversenyek olimpikonjai, minden hájjal, zsírral felkent emberek, turisztikai szakemberek, riporter és művész alkotta a megvesztegethetetlen zsűrit.
Nem mondom, hogy nem voltak lekenyerezhetők, mert minden sátornál elfogadták a kenyet a felszolgált finom falatok mellé, de úgy látszik a Szent Borbála Ház csapatánál kapták meg a legfinomabbat mindenből.
Egyesek hihetetlennek tartották, hogy egy maroknyi gyerek erre képes volt, de ilyenkor súgnám a fülükbe amit Öntől hallottam ,, Isten nem teremt selejtet".  Remélem sok ilyen nevelője van és még lesz mint a parajdiak, akik meg tudják mutatni a világnak a szavai igazát a gyakorlatban is, gyerekeikből ki tudják hozi az önbizalmat, a mélyre taszított emberi értéket, isteni szikrát.
Köszönet a leckéért, köszönet egyszerűen azért, hogy vannak. Isten Áldja, és adjon minél több ilyen embert segítségül a gyerekek mellé.
László Ildikó
főszervező

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube