Beszámóló Gyergyóalfalúból...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_244627586_2259798357495349_300932367415165785_n.jpgIsmét nagyon gyorsan eltelt egy hónap, és én ismét boldogan írok néhány sort erről, hogy mi minden történt velünk szeptember folyamán. Mielőtt megkezdődött volna az iskola, mi is részt vettünk néhány nagyobb gyerekkel a budapesti Eucharisztikus Kongresszuson. Hatalmas élmény volt ... !!!

Csodákkal és izgalmakkal teli zarándoklatban volt részük! Mindenik gyereknek más -más dolog miatt, életre szóló emlékként maradt meg a szívükben!Ezután kezdjük az iskolát, és mi is ismét lendületbe jöttünk 29 gyerekkel. A tatárdombi tanévnyitón is részt vettünk. Az most néhány szülõ is velünk tartott, és Szárhegy központjától együtt mehettünk az ünnepségre. Volt néhány nap, amikor Hajnikának segitettünk mi felnőttek, a bentlakásnál a házkörüli dolgokban. A hónap végén a már rendhagyóvá vált az évente megrendezésre kerülő gazdanapi sokadalom volt, nálunk a faluban. Mint ahogy már évek óta szokássá vált, termény szekerek járják körbe a falut, hogy minden adakozni vágyó ember feltehesse rá a kis szeretet csomagját. Ez most is bőséges volt, és színes sokféle terménnyel volt gazdag minden szekér. Mi meg, az ünnepségen óriás hígpalacsinta sütéssel képviseltük a napközinket, és szeretettel sütöttünk mindenkinek ...A gyerekek örülnek az iskolának, vagy inkább annak, hogy a barátaikkal látható? Mindenképpen azt remélik, hogy nem lesz többé online oktatás !!!
Szeretettel kívánok Mindenkinek a lehető leg- leges legjobb és élményekkel gazdag tanévet! Gyergyóalfaluból a Domokos Kázmér napközi Otthon lakói nevében,
Ferenc Juliánna