Gyönyörű apai hivatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_461469857_8245486045517565_5628851673990799523_n.jpgEgy szülőnek, egy iskolának, egy gyermekvédelmi központnak, a legfontosabb feladata megtanítani a rábízott fiatalt felnőni oda, hogy felelős férj, feleség, édesapa, édesanya legyen! 

Örvendek és büszke is vagyok rád, mert azt látom, hogy családodat szerető, a feladataidat ellátó, nagyszerű férj, édesapa lettél.
Gyönyörű apai hivatásban vezessen Szent József, az ő példájára légy családod gondoskodó öre! 
Kedves feleségedre, és a most született babára Isten áldását kérem!
Nagyapai örömmel, 
Csaba t.
Kép: Radu és Júlia kisbabája
Mennyit ér egy élet?
A születés sajnos nem csak abból az örömteljes és egyedi pillanatból áll, amikor a fülég mosolygós asszisztens karjainkban helyezi drága újszülött kisdedünket. Hanem a szülés a csoda előtti sok óra anyai  szenvedésről, a kinok által izzasztó kiáltozásokról is szól. Anyává válni nem egyszerű áldozat, fiút befogadni és elfogadni bizony nehéz órákról szól, amikor gáz maszk használata közti szünetekben, szemben néz férjével a kedvese azt kiáltva, hogy "már nem bírom!" "Nem megy"! 
Ez számunkra, férfiakra is érvényes tanúság arról, hogy nem mindig lehetünk szeretteink megmentésére. Akármennyire szeretnénk nem tudjuk átvenni fájdalmaikat, nem tudunk nem korlátozottak maradva, kezüket fogva csak bátorítást önteni bennük: "De bírod még, szívem!", "Nem sokára találkozunk Vele!" . Vele, akiért mindketten szívesen odaadnánk mindent és bármit. Nekem a Nő nem a férfival egyenlő. Nem is lehetne az. A Nő önmagában egy csoda, ami semmivel nem lehet és nem szabadna összehasonlítani. Megtekinteni egy nőt, felér egy anyával, fel ér egy feleséggel, felér bármelyikünk lányával, aki szent és erősebb bármilyen férfival szemben. 
Csodálom drága feleségemet, felnézek rá, ő egy Csoda a szó szoros értelmében. A hősöm, a példaképem, gyermekem anyja, a mi mindenünk. És bár tegnap csak azzal tudtam magamat ajándékozni neki, hogy kezét fogva, imát mondtam s Isten Kezét fohászkodtam a szeretteim felett, gondoskodni fogok arról, hogy fiúnk tudomást szerezzen arról, mennyire szeretjük őt, s milyen csodálatos anyja van.
Köszönjük, hogy vagy nekünk, lelkem, és együtt adhatunk hálát az Úrnak az új életért, amivel megajándékozott Bennünket. 
"Legyen nekünk a te akaratod szerint!"
Isten hozott Segărceanu Viktor-Dominik.