Ünnepeltek Böjte atya gyerekei

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyoszentmiklosi-tanevzaro/viewsize/p1030433.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyoszentmiklosi-tanevzaro/viewsize/p1030433.jpg

ImageBöjte atya több mint kétszáz „gyereke” gyűlt össze Gyergyószentmiklóson. A több településről érkezett iskolások jótevőjükkel együtt búcsúztatták a tanévet.

 

 

 

A Gyergyói-medencében jó néhány napközi otthont és egy gyerekotthont is működtet a Böjte Csaba Ferenc-rendi szerzetes által vezetett Szent Ferenc Alapítány. Remetén, Csutakfalván, Ditróban, Orotván, Újfaluban, Salamáson és Gyergyószentmiklóson délutáni iskola várja azokat a gyerekeket, akik problémás családban élnek, Szárhegyen pedig otthont tartanak fenn a nehéz sorsú gyerekek számára. Ezekből az intézményekből sereglettek össze kedden délután a tanulók, hogy megtartsák az évzáró ünnepséget és találkozzanak Csaba testvérrel. Bencze Réka, a gyergyószentmiklósi napközi otthon vezetője elmondta, a szervezésben sokat segített a Szent Miklós Plébániahivatal, a Szeretetkonyha személyzete, valamint ismerősök, önzetlen jóakarók is.

A gyerekek előadásokat mutattak be, majd az énekek, szavalatok, játékok, táncok után megérkezett Böjte atya. A szerzetes hamar megteremtette a jó hangulatot, mosolyt csalt a sok apróság arcára. Meg is ígérték neki, hogy igyekeznek Jézushoz hasonlítani, nem pedig Júdáshoz. A családias, közvetlen hangulatú találkozást követően Csaba testvér is ígéretet tett: eljön még Gyergyószentmiklósra, ahogy ideje engedi.


Lázár Hajnal

honline.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Jézus Krisztusnál semmi nyomát nem láthatjuk annak, hogy ember és ember között különbség lenne. Elismeri ugyan, hogy küldetése elsősorban a saját népéhez, „Izrael házának elveszett juhaihoz szól” [Mt 15,24], mert a szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 27. péntek, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jó látni

Jó látni, hogy amikor egy kisgyerek ákombákom firkáját egy nagyobb szét akarja tépni, be akarja dobni a szemetes kosárba, a kicsi szembeszáll vele, hogy megvédje saját alkotását.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube