Böjte Csaba amerikai látogatásáról a Sarasotai Magyar Hírmondóban

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szaraszotai%20templomban/thumbs/100_0976.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szaraszotai%20templomban/thumbs/100_0976.jpg

ImageA hét végén elektronikus hírlevélben kaptunk információt Böjte atya amerikai látogatásáról. A Sarasotai Magyar Hírmondó beszámolója szerint október 23-án a floridai város magyar közössége látta vendégül Csaba testvért. A hősökről és áldozatokról való megemlékezést az atya szentbeszéde tette különösen ünnepélyessé a Megtestesülés templomban mondott szentmisén.

 

 

 

 

A felemelő megemlékezést egy háromnapos lelkigyakorlat követte Sarasotában és a közeli Venice-ben, amelyen az erdélyi ferences szerzetes mondta el elmélkedéseit, és amelyen több mint háromszázan vettek részt egész Floridából.

A Hírmondó a szervezés és vendégfogadás elismeréseként Keresztes Istvánt (Magyar Katolikus Misszió), Marossy Ilonát (Sarasotai Magyar Ház), Spevák András és felesége Sári áldozatos munkáját emeli ki. Csaba testvér és kísérői, Dr. Vodnár Emese és Horváth Tünde három napig Sándor Anna vendégei voltak. A Szent Ferenc Alapítvány javára gyűjtött összeg október 25-ig elérte a dél-nyugat Floridában kitűzött célt, a 20 ezer dollárt, de a gyűjtés folytatódik.
A alapítvány által felkarolt hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére rendezett széleskörű gyűjtés egyik kedves momentuma volt, amikor bejelentették, hogy az amerikai John Schweig is gyűjtött. Schweig úr a Pine View mintaiskola tanára, aki a tanárok és alkalmazottak körében felhívta a figyelmet az erdélyi gyermekek mostoha sorsára és 260 dollárt gyűjtött nekik az iskolában.
A Kossuth Klub gyűlésén Az emigráció hazatér elnevezésű rendezvénysorozat 1956-os Magyar Szabadságkeresztet és oklevelet adományozott Dr. Kisvarsányi Évának a Sarasotai Magyar Hírmondó szerkesztőjének „megköszönve azt a kiemelkedő tevékenységet, amelyet Magyarországon és a külhonban végzett a nyugati emigráció ismertsége és az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eszmei örökségének továbbvitele érdekében.”

Kovács Csaba

www.erdely.ma

 

{zoomcat catid=324}