Minden gyermek egy csillag...

ImageA címül írt gondolatot bizonyította Böjte Csaba atya sok-sok történettel pénteken este Gyergyószentmiklóson. Az esti szentmise prédikációjában, majd utána, a római katolikus plébánia nagytermében beszélt a dévai Szent Ferenc Alapítvány munkájáról, az örömökről, melyet egy megmentett gyerek csillagszeme jelent. Nem kevesebb mint ezerötszáz rászoruló örvendhet Böjte atya és a segítők istápolásának, a gyermekotthonokban, illetve a napközikben mindegyikük számára jut meleg étel, gondoskodás.

 

Amint Böjte atya elmondta, nem foglalkoztatja őt a holnap gondja, eddig mindig kerültek jószívűek, akik a szükséges anyagi alapot biztosították, hogy a szegényebb sorsúaknak kicsit szebbé varázsolják gyerekkorukat. Nem nagy összegekről van szó, egy napközisnek 100 forintból, az otthonban élőknek fejenként egy euróból biztosítják egynapi ellátását. Az alapítvány harmadik tevékenységéről, a várandós anyák magzatainak megmentéséről szólva azt is elmesélte, hogy immár nemcsak az országban működnek életotthonok, hanem Magyarországon is, ahol megteremtik annak lehetőségét, hogy az anya megszülhesse az életet, a nemzet gyarapodjon.

E tevékenység folytatásához szervezett gyűjtési akciót a Gyergyó Tévé és az Ifitéka; november 26–30. köszött naponta 11-től 16 óráig a gyergyószentmiklósi Koronában várják az adományokat a remetei, ditrói, orotvai és gyergyószentmiklósi napközi otthonoknak, illetve a szárhegyi Kájoni János Gyermekotthon lakói számára.
Az első adomány már pénteken este megmutatkozott: egy család ajánlotta fel, visszaigényelt területét átadná az egyháznak a gyerekek megsegítése, további gyerekmentő hajlékok építése érdekében.
Balázs Katalin,  Hargita Népe