Erdélyi gyerekek vendégeskednek a sorokpolányi kastélyban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_190815sorokpolanytabor141-900x600.jpgRászoruló gyerekeket fogad a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez köthető Dévai Szent Ferenc Alapítvány Bihar megyében, Székelyhídon működő otthona – a 18 bent lakóból és 30 napközisből 14-en érkeztek kedden délben Sorokpolányba az Isten mosolya táborba.

Ha a Balatonon vagy. Vagy ha oda készülsz. Vagy egyszerűen csak szereted a magyar tengert. Klikk ide és mentsd is el: likebalaton.hu!
535 kilométernyi buszút után a harmadik napjukat töltötték tegnap a gyerekek: a plébániaépületben, kézműves-foglalkozáson találtunk rájuk: elmélyülten dolgoztak szalvétatechnikával, köveket festettek szép színesre. Az elkészült mécseseket, gyertyákat, festett gipsztárgyakat hazavihették.
Kedden az ismerkedést, ebédet, pihenést vasvári strandolás követte. Azóta ellátogattak a jáki templomba, a Rácz-farmra, játszótereztek, a rábahídvégi csárdában lakodalmi bőségű terülj, terülj, asztalkám várta őket. Tegnapra helyi napot szerveztek nekik: dr. Stift Zoltán atya rajzos evangelizációján vettek részt a templomban.
Délután sorokpolányiakkal találkoztak, közös számháborúval, játékos vetélkedőkkel múlatták az időt, utána a kultúrházba, mesedélutánra várták őket. Nagyboldogasszony ünnepe és a templom búcsúja lévén szentmisén vettek részt.
Ma a Jeli Arborétumba készül a csapat – az erdészet felajánlásaként ingyen –, Csehimindszenten Déri Péter atya mutatja be a templomot és a múzeumot, és rumi fagyizás zárja a programokat. Szombaton korán kelnek a táborozók: a tömördi madárvártán madárgyűrűzést figyelnek meg. Kőszegen a Sorokpolány Közösségi Alapítvány támogatásával dottóznak fel a Hétforráshoz és vissza.
Csodálatos környezetben pihenhetnek a székelyföldi gyerekek. A szervezők gazdag programmal várták a táborozókat 
Vasárnap Vasszécsenyben az ásványmúzeumot járják körbe, pónilovagolnak, fitneszparkba és játszótérre, a szentmise után a Szajki-tavakhoz utaznak. Hétfőn Székely János püspök fogadja őket, délután Szombathelyen néznek körül. Augusztus 20-án vidám búcsúdélutánon köszön el a gyerekektől citeraszóval, énekkel, mesemondással az Isten mosolya Segítő Közösség.
A sorokpolányi kastély tulajdonosa, Kolos László szállásul ajánlotta fel a táborozóknak vendégházát. A nevelők – Bokor Erzsébet, Lukács Erika és Kazinczy István – és a 6–16 éves gyerekek is először járnak Vas megyében. Lenyűgözte őket a kastély és a park­ja: azt mondják, nem tudnak betelni a pávákkal, birkákkal, szobrokkal, a zöld környezettel. Fociznak, tollasoznak, sétálnak, élvezik az ottlétet. A csoport étkezését, az ebédeket, vacsorákat nagylelkű felajánlásokból oldják meg a szervezők. Tegnap délben a kastélyban kondérban készült gulyással és sok-sok palacsintával kínálták a gyerekeket.
A 13 éves Danka Andrea kérdésünkre annyit mondott: nagyon jól érzi magát, örül, hogy eljöhetett. A kastély szerinte nem egyszerűen szép, hanem csodálatos. Az egyik nevelő a sűrű programot hallva úgy fogalmazott: sok múlik majd az időjáráson is, de a Jóisten végig velünk lesz.
Fotó: Horváth Balázs
www.vaol.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik. Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 22. vasárnap, Móric napja van. Holnap Tekla és Líviusz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mária szűzi életformája

Mária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube