Böjte Csabával egyeztetett az Írdalá.hu kampánycsapata

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_bojtecsabaMTIVeresNandor.jpgA koronavírus-járvány második hulláma miatt csak az online térben várja a támogatókat a székely petícióhoz az Írdalá.hu csapata.

Bár tucatnyi európai országból keresték meg papíralapú aláírásgyűjtéssel az Írdalá.hu csapatát, Pesty László kampányfőnök a Magyar Nemzetnek kijelentette: a koronavírus-járvány miatt csak az online térben várják a támogatókat a kezdeményezéshez. A szakember rámutatott arra, hogy tavasszal súlyos összegeket fektettek be a papíralapú gyűjtésbe, aztán a világjárvány mindent elsöpört, ezt a hibát még egyszer nem követik el. – Ettől függetlenül, ha valakik, bárhol az Európai Unió területén úgy döntenek, hogy papíralapon is gyűjtenek és azt a megfelelő helyre elküldik, örülünk neki. Mi azonban a kampányunkat teljes egészében az online térben szervezzük meg – fejtette ki Pesty László.
Az Írdalá.hu kampánycsapata a hét végén a Székelyföldön járt, vagy ahogy a székely származású Pesty László lapunknak fogalmazott: hosszú hónapok után végre újra otthon volt. A kampányfőnök elmondta, hogy a székelyföldi útján egyeztetett Tánczos Barna Hargita megyei szenátorral. A politikussal abban állapodtak meg, hogy ahogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a gyűjtés tavaszi szakaszánál, úgy most, november 7-ig is a petíció ügye mellett áll, a szervezet a továbbiakban is megadja a segítséget az aláírásgyűjtéshez.
Pesty László találkozott Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel is, végre nemcsak az online térben, hanem személyesen is tudtak arról beszélni, hogy Csaba testvért miként tudják egyre jobban bevonni a kampányba a következő hónapokban.
– Emellett sikerült beszélnem az erdélyi sajtó két nagyon fontos vezetőjével, akik szintén arról biztosították az Írdalá.hu kampánycsapatát, hogy ezután is a székely petíció ügye mellett állnak – mondta el a kampányfőnök.
Csaba testvért a következő hónapokban egyre jobban bevonják majd az aláírásgyűjtésbe
Pesty László kitért arra is, hogy nemcsak kampányegyeztetéseket folytatott, hanem nagyon sok székely emberrel is beszélgetett, olyanokkal, akiknek a szeretetét csak az interneten keresztül tapasztalhatta meg, amióta átvették a kampány irányítását. – Eddig az „online szeretetüket” éreztük, amióta májusban meglett az egymillió aláírás, most személyesen köszönték meg a segítségünket és fejezték ki a hálájukat.
Elmondhatatlanul boldogok az emberek az eddigi sikerek miatt, a székelyek most úgy érzik, hogy a magyar nemzet a 2004. december 5-i népszavazás óta újabb jelét adta az összetartozásnak – emelte ki a székely petíció kampányfőnöke.
Fotó: MTI/Veres Nándor
www.magyarnemzet.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 21. hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube