Nyolcszáz erdélyi fiatal érkezett zarándokvonattal Budapestre, a pápai misére Böjte Csabával

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_cstgyerekek0911.jpgSzeptember 11-én, szombaton délelőtt befutott a budapesti Keleti pályaudvarra Erdélyből a Corona InterCity zarándokvonat, mellyel nyolcszáz fiatal érkezett Böjte Csaba ferences szerzetessel az eucharisztikus kongresszus záróeseményeire.

Böjte Csaba még útközben telefonon keresztül nyilatkozott. Elmondta, a Corona InterCity általában három vagonból áll, de erre a különleges alkalomra – és persze a sok száz zarándok miatt – tizenkét további vagont is hozzákapcsoltak a szerelvényhez.
„Velünk utazik a Magyar Államvasutak igazgatója is; éppen most szemléljük – na, nem a jegyeket, hanem a kedélyeket” – tette hozzá Csaba testvér a vonaton uralkodó remek hangulatra utalva. A zarándokok énekeltek, imádkoztak, nagy örömmel várták a találkozást.
Böjte Csaba „csapatához” – kérésére – mintegy 700 felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági középiskolás csatlakozik a pápai szentmise előtt a Rákóczi Szövetség meghívására. A fiatalok vasárnap reggel a Kossuth téri Andrássy-szobornál találkoznak a sok száz erdélyi zarándokkal, onnan indulnak el együtt a Hősök terére, a pápai szentmisére.
Forrás: Iec2020.hu; Rákóczi Szövetség
Fotó: Iec2020.hu
Magyar Kurír