A szeretet fontosságára figyelmeztetett Böjte atya

Böjte Csaba ferences atya Koncz Ferencnek, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnökének, a 11.sz. választókerület országgyűlési képviselő-jelölt jelöltjének meghívására Szerencsen és környező településeken tett látogatást az árva gyermekek megmentőjeként ismert Böjte Csaba atya.

 

 

Az Erdélyből érkezett vendég szerdán látogatta meg a pátria néhány települését Koncz Ferenc kísérete mellett, lakásotthonokban és magáncsaládoknál osztotta meg tapasztalatait az egyedül maradt gyermekeknek otthont adó felnőttekkel. Mint az ismeretes, Böjte Csaba döbbenetesen nyomorúságos körülmények közül gyűjti maga köré a kilátástalan sorsú gyermekeket. Ételt, ruhát biztosít nekik, törődik taníttatásukkal, szellemi és lelki fejlődésükkel, szeretetet ad nekik. Hogy mindez megvalósítható legyen, egy alapítványt hozott létre, amelyen keresztül több ezer segítőkész és nagylelkű ember biztosítja a gyermekmentő munkát. Jelenleg több mint kétezer fiatal álmát próbálja megvalósítani immár nem csak Románián és Székelyföldön belül, de az ország határain túl is.

A szeretetről…
Az atya népszerűségére jellemző, hogy az est folyamán nem csak a pátriából, de a megye számos településéről érkeztek érdeklődők a Szerencsi Rákóczi Vár Színháztermébe, ahol az isteni tanítások közül a legfontosabbra, a szeretetre fókuszált a szerzetes. Előadásában megkegyezte, az ember hajlamos arra, hogy szeretet nélkül végezze munkáját. – A munkaköri leírásokba nem lehet beleírni, hogy a tanár szeresse a diákját, az orvos a betegét, a köztisztviselő az ügyfelét, nincsenek szabályok az effajta viselkedésre. Ha nem lángol a szív, nem működnek az emberi értékek sem. Tudatosítani kellene magunkban, hogy Isten szép ajándékai vagyunk, arra születtünk, hogy egymást boldoggá tegyük, szeretettel, jósággal lássuk el embertársainkat – fogalmazott Böjte atya.
Egy kis tréfa
A szerzetes egy adomával tért ki mondandójában a válságra, halványan érintve az ország választások előtti időszakát. – Elindul a teknősbéka és a nyuszi kirándulni. A nyúl megy mint az ágyúgolyó, a teknős pedig a maga sebességével. A tapsifülű állandóan nyüstöli társát a lassúsága miatt, szekírozza hogy nem jutnak el sehová, viszont a teknős állítja, hogy jó az, ha nem igyekeznek. Kitör magából a nyúl, hogy miért jó ez a tempó nekik, mire a teknős azt válaszolja, hogy nem jó az irány…
A szerencsi látogatás végén ruhaneműket, ajándékokat vett át Koncz Ferenctől Böjte Csaba, illetve köszönetet mondott a Szerencsi Bon-bon Kft termékeiért. A tetemes mennyiségű adományt erdélyi fiatalok számára vitte magával az árva gyermekek oltalmazója.

www.kulcsmagazin.hu

{zoomcat catid=771}