Böjte Csaba Pozsonyban

ImageVárosmissziót rendeznek Pozsonyban, amely október 16-án kezdődött. Az október 24-ig tartó rendezvénysorozat alapgondolatát II. János Pál pápa apostoli buzdítása, az Egyház Európában kezdetű dokumentum adja, amely a reményre helyezi a hangsúlyt.


A város különböző pontjain különböző korosztályok részére szerveznek missziós rendezvényeket. Ezzel párhuzamosan a templomokban és a plébániákon is folytatódnak a programok, a rendezvény- sorozatba több mint húsz plébánia kapcsolódott be. . 17 plébánián szlovákul, 2 plébánián magyarul, 1 plébánián angolul zajlanak majd az események. A magyar nyelvű programokat a belvárosi ferences Gyümölcsoltó Boldogasszony-templomban és a Pozsonypüspöki Szent Miklós templomban tartják.
A városmisszió keretében négy napot töltött Pozsonyban Böjte Csaba. Ott-tartózkodása nem turista kirándulás volt, a szlovákiai magyarok körében is nagyrabecsült szerzetes számára, hanem kemény munka: misézés, gyóntatás, beszélgetések sorozata.
Forrás: Magyar Kurír
Hallgassa meg Haják Szabó Mária beszélgetését Böjte Csabával , amely a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában hangzott el: