A magyar állam kitüntette Böjte Csabát

ImageBöjte Csaba számára a mostani kitüntetés jelzés arra vonatkozóan, hogy gyermekmentő tevékenységét elismerik, és ezzel jó irányban halad.

 

 

A ferences rendi szerzetes az MTI-nek elmondta: „Az elmúlt nyolc évben nem fogadtam el semmiféle kitüntetést, mert erdélyi magyarként úgy éreztem, ezt kell tennem. Most viszont örömmel fogadom el, megtiszteltetésnek érzem, és hálásan megköszönöm". Csaba testvér a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásáért, a gyermekek és a fiatalok védelme érdekében végzett példaértékű keresztényi közösségszervező, nevelő, humanitárius tevékenysége elismeréseként vehette át a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

Örömét fejezte ki, hogy munkájával hozzájárulhat a Kárpát-medencei nagycsalád álmainak valóra váltásához, és hogy munkáját értékelik, fontosnak tartják. „Ez talán jelzés is arra vonatkozóan, hogy jó irányba megyek" – tette hozzá.
Minden elismerésnél fontosabb azonban, hogy az egykor felkarolt gyermekek közül sokan már felnőttek. Közülük már többen dolgoznak, megállják a helyüket munkahelyükön – mondta a szerzetes. Példaként említi egyik „lányát", aki leérettségizett, majd Kolozsváron pszichológia szakon végzett. Kiküldték őt Angliába, és az ottani egyetem alkalmazta őt, ott szerezheti meg a doktoriját. Egy másik lányt is megemlít, aki amikor hozzá került, nem tudott magyarul, pedig apja is, anyja is magyar volt. Ő is leérettségizett, majd Kolozsváron történelem és levéltár szakon végzett, és most magyar nyelvű egyházi levéltári hagyatékot rendez.
Az Alapítvány „szárnyai alatt" összesen 58 helységben több mint kétezer gyermekről gondoskodnak. A napközi otthonokban délutáni tevékenységet folytat több mint ezer gyermek, ők csak aludni mennek haza, és ugyanennyien vannak a bentlakók, akiknek nincs hova menniük – mondta az MTI-nek Böjte Csaba.

MTI

 

 


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 3. csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube