Csaba testvér Debrecenben

Image2010. november 16-án Plébániánk közösségének meghívására ellátogatott hozzánk Böjte Csaba ferences szerzetes. Az Erdélyben gyermekotthonokat működtető Dévai Szent Ferenc Alapítvány közismert vezetőjének Adventváró gondolatait hallgathattuk meg a templomunkban tartott esti szentmisén, melyet követően kötetlen beszélgetésre és a Csaba testvér könyveinek dedikálására is sor került.

Vendégünk hangsúlyozat, hogy mi emberek nem sodródó falevelek vagyunk az életben, hiszen mindnyájunknak küldetése van, csak meg kell azt találnunk. Kifejtette, hogy gyermeket nevelni is küldetés, és egyben Istennel való találkozás is mely sokszor nem könnyű, de mégis nagyszerű feladat.
A templomot szinte teljesen megtöltő nagyszámú érdeklődő megismerhette Csaba testvér és az alapítvány széleskörű gyermekmentő tevékenységét, melynek keretében ma már több mint kétezer nehézsorsú fiatalt gondoznak különböző formában annak érdekében, hogy a társadalom hasznos tagjaivá válhassanak. A megjelentek közül többen már eddig is részt vettek plébániánknak a Csaba testvér misszióját segítő munkájában, azonban voltak olyanok is a hallgatóság körében, akik most találkoztak vele először. Reméljük, hogy ez a személyes találkozás is hozzá tudott járulni ahhoz, hogy újabb lelkes támogatókat szerezzünk az alapítvány számára, melyet Böjte Csaba hivatástudata és az önzetlen segítők nagylelkűsége együttesen tud sikerre vinni.
Az eseményen jelen volt a Debreceni Városi Televízió, melynek beszámolóját, a Böjte Csabával készült interjút és Felföldi László atya elmélkedését az „Erőnk forrása” c. hitéleti magazinműsor 2010. november 18-i adásában láthattuk.

 

 

Felföldi László plébános a Csaba testvér látogatásához kapcsolódóan a műsorban elhangzott elmélkedésében kifejtette, hogy Krisztus Király ünnepére készülve éreznünk kell, hogy Krisztus a hétköznapok csöndességében akar találkozni velünk. Egyben kihangsúlyozta, hogy elmenekülhetünk ugyan a szeretet áldozata elől, de az sebeket hagy önmagunkban és másokban is, ezért hosszú távon csak a szembenézés és az áldozatos helytállás lehet a helyes cselekedet.

Danka Erika 

{zoomcat catid=1046}