Vasárnap van!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_10710897_769533693109982_20917308239607350_n.jpgVasárnap van, Isten szép ajándéka a jól végzett munka után édes pihenés, a család örömteli, pajkos együtt léte! Az is természetes, hogy e boldog családi közösségbe helye van annak is, akinek mindent köszönhetünk! Ezért megyünk együtt hálatelt szívvel az Isten házába, találkozni Teremtőnkkel, az élet forrásával, az Istennel!!

 

Kívánom, hogy ma örömben, békében tudj együtt lenni, mindazokkal kit szeretsz, s kik téged is szeretnek! Jézus kiűzte a templomból az oda nem való árusokat, kufárokat!! Szeretettel biztatlak, hogy te is tested templomából, családod szentélyéből űzd ki mindazt, mi megzavarja e szép napot!! Élj békében szeretettel azokkal, kik hozzád tartoznak! Rövid az élet, ne engedd, hogy bármi, bárki ellopja a szeretetre, jóságra, imádságra teremtett szép vasárnapodat!
Szeretettel, Csaba t.
A mai evangélium: 2014. november 9. – Évközi 32. vasárnap
A Lateráni-bazilika felszentelése Abban az időben: Mivel közel volt a zsidók Húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: „Emészt a házadért való buzgóság.” A zsidók erre így szóltak: „Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed?” Jézus azt válaszolta: „Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!” A zsidók azt felelték: „Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt fölépíted azt?” Ő azonban testének templomáról beszélt. Amikor feltámadt a halálból, tanítványainak eszébe jutott, hogy ezt mondta, s hittek az Írásnak és Jézus szavainak. Jn 2,13-22