Kezetekben égő gyertya legyen

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_IMG_0047.jpgA mi Urunk éberségre int bennünket a mai evangéliumban, mert valóban nem tudjuk sem a napot, sem az órát, hogy mikor zörget az ajtón! Mennyire vagyok kész arra, hogy felemelt fejjel, örömmel, békében, életem ajtaját szélesre tárjam Urunk, Istenünk előtt?

18.00 Szentmise! Tetszik - nem tetszik, ez a fránya vírus körbejár és láthatjuk, hogy itt is, ott is bekopogtat, egyeseket súlyosabban, másokat felületesebben, de meglátogat! Honnan jött, meddig marad, mit hoz és mit visz el az életünkből? Ma talán e kérdésekre senki nem tud válaszolni, de egy dolog biztos, jó ha magunkba és magunk körül rendet teremtünk! Ma még elmehetek és elvégezhetem a szentgyónásomat, fogad a pap, ha idős, beteg vagyok talán még elhívhatom, hogy segítsen szépen rendet teremteni, akár az utolsó útra is becsülettel felkészülni! Nem vesztek semmit, ha a lelkemben is elvégzem az őszi nagytakarítást! Akárcsak kint a kertben a száraz ágakat, a vadhajtásokat, az elnyílt virágokat ahogy levágom, a földet felásom, ugyanúgy e múló nyár felesleges lomjait takarítsam ki az életemből és készüljek fel szépen, alázattal az előttem álló új feladatokra!
Evangélium
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Lk 12,35-38
20.00 Rózsafüzér! A torockói gyerekeinkkel imádkozunk a mi otthonunkért és a világ minden emberéért, így értetek is! A családjuktól elsodródott gyermekeinkkel Istenünkhöz fordulunk, fohászkodunk nap mint nap, hogy békében, egészségben élhessük életünket!  Ezekben a koronavírussal küzdő napokban a legjobb dolog mit tehetünk, hogy a rossz hírek hallgatása, a szorongás, a félelem árnyékából Megváltónkhoz menekülünk, akár a megriadt kiscsibék a kotlómamához!
Szeretettel várunk, gyertek találkozzunk Urunk lábainál, az imádságban!
Kisebb testvéretek, 
Csaba t.
2020. október 20. – Kedd

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube