Szerelem-ösvény avatása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_453479311_122137619360265175_1401755718305328617_n.jpgSzeretettel hívunk, várunk, 

Csaba t.
Programok:
Szerelem-ösvény avatása
Operett Est
"Szerelem ösvénye" című könyv bemutatása Csaba testvérrel.
Székelyhíd, a két ország közötti hidat és összetartozást jelképező település, izgalmas esemény elé néz. Az újonnan létrehozott Szerelem-ösvény ünnepélyes avatására mind Magyarországról, mind Romániából érkeznek elismert színművészek és előadóművészek. Az esemény fénypontja egy Operett Est lesz, majd a "Szerelem ösvénye" című könyv bemutatása Csaba testvérrel. Ez az ünnepség nem csupán a két nemzet kulturális összefonódását erősíti, hanem a közösség számára is emlékezetes élményt nyújt, tovább erősítve a barátság és az összetartozás szálait.
Ez a nap emlékezetes és szívet melengető pillanat lesz minden résztvevő számára.
Az Operett Est fellépői:
Vranyecz Artúr - színművész
Donkó Annamária - énekművész
Donkó István - énekművész
Molnár Júlia - színművész
Varkucs Róbert Károly - előadóművész
Gyülvészi Péter - karigazgató
Dobrita Roland- énekművész
Heit Lóri és Zenekara
Az est házigazdája
Vranyecz Artúr - színművész a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze, aki 25 éve tagja a társulatnak.
A DE ZK magánének tanszékének színészmesterség tanára.
Donkó Annamária és Donkó István
A debreceni Csokonai Színház énekművészei.
"Repertoárunk az operairodalom mellett az operettek széles választékából áll. Az operák világát szeretnénk minél közelebb vinni az emberekhez és elfeledtetni azt a sztereotípiát, miszerint az "komolyzene". Ennek szellemében születtek meg gyerekeknek és felnőtteknek szóló interaktív operabeavató előadásaink. Belekóstoltunk már a magyar nóta világába is, amit a cigányzenekar muzsikája tesz teljessé. 2017 óta foglalkozunk színházon kívüli előadásokkal, fellépésekkel. Célunk, hogy a színházban megszerzett tapasztalatainkat minél jobban be tudjuk építeni ezen előadásainkba, minél több varázslatot tudjunk a szerető közönség elé vinni."
Molnár Júlia - színművész 1983 óta a nagyváradi Szigligeti Társulat tagja. Sikerekben gazdag színész és előadóművész, aki számos fontos szerepet játszott el pályafutása során, továbbá sok egyéni előadóestje volt. Számos rendezvény visszatérő fellépője.
Varkucs Róbert Károly - előadóművész, magyar nyelv- és irodalomtanár, jelenleg a Partiumi Keresztény Egyetem Magánének szakos hallgatója. 15 évvel ezelőtt kezdett énekelni, és azóta számos színpadot bejárt.
Heit Lóri és Zenekara
Heit Lóri és Zenekarának ötlete 2016 decemberében fogant. A sok örömmuzsikálást követően fogalmazódott meg, hogy életre kellene hívni egy népzenei koncerteket közvetítő bandát. A hirtelen támadt ötletet próbák, majd széleskörű színpadi felkérések követték.
Heit Lóri és Zenekara a magyar népzenés hagyományok sokszínűségét viszi színpadra, ahol pajzán népdalok, hallgatók és frissek, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó adventi muzsikák szólalnak meg, de mindenek előtt kiemelt szakmai hangsúlyt fektetnek a még élő alföldi lakodalmas hagyományokra.
Közel 40 év néprajzi gyűjtéseire és saját tapasztalatokra támaszkodva Heit Lóri és Zenekara egy esszenciális kivonatot állított össze az alföldi lakodalmak élő hagyományaiból. A hamarosan elhangzó koncerten lakodalmas szokás dallamokat, rigmusokat, régi falusi anekdotákat, vonós zenekari hagyományokat állítottak színpadra. A műsor zenei koncepcióját a legény- és leányélet fordulópontjaihoz igazították a katonaságtól, a kikérőkön, menetdallamokon át, a lakodalmi vacsorákat idéző nótázásokon keresztül, egészen a lakodalmak forrás pontját adó menyasszonytáncig.
A koncert moderáló narrációját Gyönyörű Zsigmond vezényli, a Tőle megszokott vőfélyes rutinosággal.
A zenekar tagjai:
Heit Lóránd – hegedű, ének
Balogh Adrienn – ének
Gyönyörű Zsigmond – ének, köszöntők
Bíró Imre – terchegedű, ének
Molnár Endre – harmonika, ének
ifj. Erményi Tamás – brácsa
Erményi Tamás – nagybőgő
Gyülvészi Péter - Csokonai Színház karigazgatója zongorán közreműködik
Dobrita Roland - Kolozsvári Magyar Opera énekművésze