Meghívó a Tatárdombi ünnepi megemlékezésünkre

Tatárdomb-i emlékműŐseink hősies kiállásáról, az 1658 szeptember 5-i, Gyergyószárhegynél a tatárokkal vívott  csatájáról, a székelyek Isten gondviselő jóságából elnyert győzelméről szeretnénk az idén is, szeptember 5-én ünnepélyesen megemlékezni. 

A Tatárdombi ünnepi együttlétünkre minden Gyergyó-medencei faluból hívjuk a megemlékezni vágyókat, szép lenne,  ha minél többen  akár szekérrel, vagy lóháton érkeznének.  11 órától kezdődő szentmisénket, a jelen lévő papokkal, Portik Hegyi Kelemen, a Gyergyói medence főesperese fogja bemutatni. A szentmise után, a hajdani tatárok mai leszármazottainak képviselői előadást tartanak a mai tatár nép létért való küzdelmeiről, majd meggyújtjuk az emlékezés gyertyáit közösen az elesett őseinkért, a hajdani tömegsíron, a Tatárdombon. 
A tavalyi jól bevált forgatókönyv szerint, bográcsgulyás is lesz bőségesen, melyet, aki igényli, egy- egy üveg sörrel is elnyomtathat. Délután sportvetélkedők,  lovas bemutatók után  17 órai kezdettel a csíkszeredai Role együttes  TŰZFENYŐ című  ünnepi koncertje  zárja a megemlékező ünnepséget.

Szeretettel várjuk  kedves testvéreinket, hogy őseink hősiességéről méltóképpen megemlékezzünk, és tanuljunk tőlük testvéri összefogást, Isten bizalmából fakadó bátorságot. 

Szeretettel,

Csaba t.

 

Tűzfenyő Plakát 

 

A tavaly készült képek a Tatárdomb-i ünneplésünkről: 
{zoomcat catid=465}