2016. november 30. – Szerda, Szent András apostol a Szent András kereszttel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_7854_2.jpgUram, te olyan könnyen oda mersz menni bizalommal Andráshoz és a többiekhez, egyenesen, őszintén mersz hihetetlen nagy dolgokat kérni tőlük, de tőlünk is, és lám voltak, és ma is vannak kik ha botladozva, de tiszta szívvel igent mondanak Szent Fölségednek és elindulnak akaratodat megvalósítani!! 
Azért imádkozom ma, hogy mi is merjünk bízni egymásban, merjünk tiszta szívvel, őszintén kérni, és a felkérésekre, egymás szemébe nézve igent mondani! Add Urunk, hogy merjenek a fiataljaink szeretettel egymáshoz hajolni, és akár a házasságkötésben, akár más életre szóló döntésekben igent mondani a felkérésekre, merjenek egymás kezét megfogva a Te akaratod szerinti új utakra lépni, egy jobb világot álmodva, vállalkozásokba kezdeni, a holnapot, a szép terveket valósággá tenni!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Medve-árvaház a Nagy hagymás hegységben, lám még egy vadállattal is össze lehet barátkozni, ha valaki veszi ehhez szükséges időt, bátorságot! 
A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én emberek halászává teszlek titeket!” Erre azok otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amint onnan továbbment, meglátott másik két testvért is: Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat javították a csónakban. Őket is elhívta. Ők is otthagyták a csónakot és az apjukat, és követték őt.
Mt 4,18-22