2019. június 26. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_65262177_1491670377641488_973253595161952256_n.jpgGyümölcsös kertben sétálni és megcsodálni, megkóstolni az érett gyümölcstől roskadozó fa ízletes termését, nagyon jó! A szászvárosi kis kertünkben egy nagy szemű cseresznyefa gyümölcsét majszolva, teremtő Istenem csodálatos gyümölcsöskertjére gondolok, a bennünk és körülöttünk kibomló csodálatos univerzumra! Mennyei Atyánk szeretetének, bölcsességének, kitartó, gondviselő kemény munkájának a gyümölcsei a csillagok milliárdjaiból álló galaxisok, a Tejútrendszer eldugott szegletében a drága Napunk körül keringő csodálatos kék bolygónk, e termékeny föld, melyet végtelen türelemmel az atomoknál is parányibb részecskékből épített fel a mi Istenünk, hogy a nemlétből a létbe emeljen bennünket!
Isten képére, hasonlatosságára születtünk, nekünk is a magunk módján meg kell teremtenünk bölcs szeretettel a magunk kisebb - nagyobb galaxisait! Jézus gyümölcsöt keres a fán és nem akármilyent, hanem finom, ízletes, jó gyümölcsöt szeretne találni! A fa értékét az általa megtermett gyümölcs értékében látja a Mester! Mindannyian Isten nagy kertjében lassan termésre fordulván, a szeretet, a jóság, az irgalom értékes gyümölcseit kell, hogy teremjük nap mint nap! Nem elég, hogy szép zöld levelekbe öltözve pompázik egy fa, nem elég, ha kemény munkával olyan gyümölcsöket terem mi senki számára nem hasznos, a terméketlen fügefát megátkozó Mesternek ez nem elég!
Számunkra sem elég ha csak magunk vagyunk, ha önző módon az általunk megtermelt szellemi, lelki, anyagi javak csak minket szolgálnak öncélúan! Nem elég ha csak képezzük magunkat, diplomát halmozunk diploma hátára, az sem elég ha csak magunk számára teremtünk kényelmes egzisztenciát! Nem elég ha nyaralás címszó alatt körbejárjuk a világot, hogy itt is ott is élményeket, lim - lomokat vásároljunk, porosodó emlékeket gyűjtsünk! Nem elég, mert Isten gyümölcsöt keres a fán, a szeretet bölcsen kitervelt, kemény munkával megvalósított értékes gyümölcseit keresi Teremtőnk az életünkben!
Természetesen Isten nem csak, a kritikusok keménységével keres életünkben az értékeket, hisz Jézus mondta: "Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves, ti vagytok a szőllővesszök!" Teremtőnk meg is tesz mindent, hogy mi magunk is gyümölcsöt teremjünk, maradandó gyümölcsöt! Ez nem csak az életünk célja, hanem boldogságunk forrása is! Hiszem és vallom, hogy jó dolog gyümölcstől roskadozva élni, búzamagként jó földbe hullni, hogy ott elhalva százszoros termést hozzunk! Jézus Krisztus a mi Megváltónk maga is gyümölcsöktől roskadozva azt akarja, hogy: "az én örömöm a ti örömötök legyen és örömötök maradandó legyen!
Teremtő Istenünk képére, hasonlatosságára átalakulva, lépjünk rá a boldogságra vezető útra, az önzetlen szeretet bölcsen kitervelt gyümölcsérlelés keskeny, meredek útjára.
Szeretettel,
Csaba t.
Kép: Virágba boruló cseresznyefa.
Evangélium
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek. Tehát: gyümölcseikről ismeritek fel őket.” 
Mt 7,15-20