2019. július 22. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_40243123_1958656094180738_1682375218540052480_n.jpgVégtelen különös, Jézus Krisztus úgy tűnik az emberek hitetlenségét, közömbösségét látva indulatos lesz és határozottan elmondja "a gonosz és hitetlen nemzedéknek", hogy nem ő, hanem a feltámadottak fogják "elítélni ezt a nemzedéket". 
Vajon Jézus Krisztusnak mi a véleménye a mi nemzedékünkről, a XXI. század emberéről? Vajon ha ma eljönnének Isten angyalai, mennyi élő hitet, cselekvő szeretetet, nehézségeket áthidaló reményt találnának a szíveinkben? Hajlamosak vagyunk más korok, más nemzedékek gondjait, problémáit megbeszélni, elítélni, de vajon én itt és most ha megmérettetnék, könnyűnek, nehéznek, --- milyennek találtatnák-e?
Sajnos nagyon sok olyan levelet, e-mailt kapok, amelyben csak ítélkezés, reménytelen kétségbeesés, szürke depresszió van. Sokan felsorolják, mint valami víruskeresők, társadalmunk, közösségeink, a politikusok, az orvosok, a tanárok hibáit, az Egyházat sem kímélve ítélkeznek! A baj az, hogy hitből fakadó, tovább vezető, reményre okot adó javaslatokat, elképzeléseket nem fogalmaznak meg. A megoldásokat, a reményre okot adó parányi "egérutat" nem keresik, nem mutatják fel. "Jaj, nagy a baj... essünk kétségbe"! "Jaj, nincs tovább, dobjuk be a törölközőt", "Itt mindennek vége, nincs semminek semmi értelme!" Ezek és ezekhez hasonló megállapítások a gonosz lélek jelszavai, a sátán mantrája! Végtelenül szomorú, hogy a ma embere gondolkodás nélkül átveszi a tagadás szellemének stílusát, szófordulatát és ami még ennél is szomorúbb, hogy átveszi azt a gondolkodásmódot, "hitetlen hitet", amely nem vezet sehova. 
Isten bebizonyította, hogy az Ő hívő gyermekei áldottak és lehet, hogy akárcsak Jézuson nagypénteken ideig-óráig diadalmaskodhat a halál, a Golgota kínja, de egészen biztos, hogy a győzelem az Istenben bízó ember oldalán áll. Erősítsük meg a hitünket, bízzunk Urunkba, megváltó Királyunkba, aki ha azt ígérte, hogy hajunk szálát is számon tartja, akkor egészen biztos, hogy szavát megtartva gondunkat viseli! A reménységünk nem fog becsapni bennünket, mert Isten elég hatalmas, hogy megvédjen minden veszedelemben!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Dévai fiatalok
Evangélium
Néhány írástudó és farizeus így szólt egyszer Jézushoz: „Mester, jelet szeretnénk tőled látni.” Jézus így válaszolt: „Ez a gonosz és hűtlen nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Amint ugyanis Jónás próféta három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia három nap és három éjjel a föld szívében. A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítélik ezt a nemzedéket, mert ők megtértek Jónás prédikálására. Ámde itt nagyobb van, mint Jónás. Dél királynője feltámad az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítéli ezt a nemzedéket, hiszen ő a föld végső határáról is eljött, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét. Itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.” 
Mt 12,38-42