Megújul a kolozsvári ferences templom külseje

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_8-ra-szrke-templom.jpgIdén tavasszal elkezdődött a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt kolozsvári Ferences templom külsejének részleges felújítása.

Az Istenháza Kornis (Émile Zola) utcai kápolnasora külső falának már visszaadták eredeti szépségét. Orbán Szabolcs házfőnök, teológiai tanár elmondta: a napokban befejeződik a templom szentélye mellé épített néhai Pénzverde-ház külső felújítása, ugyanakkor a végéhez közeledik a kolostorudvar Posta utcai sarkán található épület teljes restaurálása, amely 1948-ig, a szerzetesrendek kommunista rendszer általi jogtipró feloszlatásáig a Ferences Világi Rend otthonaként szolgált. Mindkettő az Erdélyi Ferences Rendtartomány visszaszolgáltatott tulajdona. Ezzel egy időben javában folynak a sok utánajárás után szintén visszaszolgáltatott kolostorépület tetőzetének megerősítési és felújítási munkálatai is.
Fodor György

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Sajnos, a mai világban sokan úgy érzik, ha nem csinálnak valami rendkívülit, nem kerülnek be a televízióba, a médiába, nem lesznek sztárok, az életük elhibázott, szürke és értelmetlen. Egyáltalán nem így van, mennyire jó tudni azt, hogy hétköznapi kötelességeink teljesítésével mi is felnőhetünk a mennyek országához. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 16. szerda, Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Formálodás

Mindig kicsiben kell kezdeni. Isten a világnak kis morzsáját rakja a kezünkbe, azt kell nagy szeretettel formálnunk, „újrateremtenünk”.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube