Megújul a kolozsvári ferences templom külseje

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_8-ra-szrke-templom.jpgIdén tavasszal elkezdődött a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt kolozsvári Ferences templom külsejének részleges felújítása.

Az Istenháza Kornis (Émile Zola) utcai kápolnasora külső falának már visszaadták eredeti szépségét. Orbán Szabolcs házfőnök, teológiai tanár elmondta: a napokban befejeződik a templom szentélye mellé épített néhai Pénzverde-ház külső felújítása, ugyanakkor a végéhez közeledik a kolostorudvar Posta utcai sarkán található épület teljes restaurálása, amely 1948-ig, a szerzetesrendek kommunista rendszer általi jogtipró feloszlatásáig a Ferences Világi Rend otthonaként szolgált. Mindkettő az Erdélyi Ferences Rendtartomány visszaszolgáltatott tulajdona. Ezzel egy időben javában folynak a sok utánajárás után szintén visszaszolgáltatott kolostorépület tetőzetének megerősítési és felújítási munkálatai is.
Fodor György

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…bejárhatom az egész világot, de mit használ nekem, ha a lelkem kárát vallja, ha nem tud valaki úgy rám nézni, mint egy gyermek az ő szeretett édesapjára. Sokkal fontosabb az, hogy valakinek az életében egyetlenek legyünk, mint az, hogy kötöttségek nélkül, saját kényünkre-kedvünkre, lelkileg magányosan barangoljunk életutunkon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 5. péntek, Fatime és Fatima napja van. Holnap Norbert és Cintia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Krisztus nélkül...

Krisztus nélkül nem hiszem, hogy az emberiség képes lenne a Földön tartósan békében élni, ezért az evangélium hirdetése, a misszió nem egy önszorgalomból vállalt „cserkészgyakorlat”, hanem az emberiség létért való küzdelmének szerves része.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube