FERENC PÁPA SZERETETTEL EMLÉKEZIK MARADONÁRA

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_Par7967076.jpgKét nagy ember Argentínából!! Egészen más utakon jártak és mindketten megbecsülést hoztak  hazájukba!! Tiszteljük egymást, még ha más pályán is játszunk!!

Szeretettel, 

Csaba t.

 

Az egész világot megrengette Diego Maradona halála: az argentin korábbi világklasszis labdarúgó 60 éves korában hunyt el hazájának egyik kórházában. A hírre honfitársa, Ferenc pápa is reagált.
Ferenc pápa szeretettel emlékezik Diego Maradonára, a vele találkozásokra és imádkozni fog az elhunyt világklasszis labdarúgóért – erről tájékoztatta Matteo Bruni szóvívő a média képviselőit, miután értesítették az egyházfőt legendás honfitársa haláláról. Az argentin világklasszis 2016-ban még pályára lépett egy olyan jótékonysági mérkőzésen, amelynek fővédnöke Ferenc pápa volt. Az eseményt követően Maradona így nyilatkozott honfitársáról és hitéről:
„Nagyszerű az is, amit a Vatikánban tesz [Ferenc pápa], minden katolikust boldoggá tesz vele. Én nagyon eltávolodtam korábban az egyháztól, több okból is. Ferenc pápának köszönhető, hogy visszatértem.”
Ferenc pápa megválasztásakor is megszólalt Maradona, akkor meglehetősen sajátságos humorral fejezte ki örömét:
„Argentínában mindenki jól emlékszik rá, mit tett »Isten keze« az Anglia elleni meccsen az 1986-os világbajnokságon. Most viszont Isten keze egy argentin pápát adott nekünk.”
Idézetek forrása: Magyar Kurír
Fotó: FILIPPO MONTEFORTE / AFP