Elek apó születésnapja

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elek-apo-szuletesnapja/viewsize/benedek-elek.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elek-apo-szuletesnapja/viewsize/benedek-elek.jpg

ImageBenedek Elek apó születésnapja alkalmából.


A tegnap, október 3-án szombaton, erősen esős napra ébredtünk. A kinti komor hangulat ellenére, a Szent István kollégium diákjai lázasan készülődtek, rohangáltak fel s alá, hatalmas házunk hatalmas folyóson. Némelyiküknek ropogós fehér tele irt papirivek lobogott kezében, páran csoportokban verődve egyeződtek.
Hát nem hiába való volt ez a lázas készülődés, hiszen ezelőtt egy héttel kérték fel őket, hogy részt vegyenek  a Benedek Elek apó, nagy mesegyűjtőnk és mesemondonk, 150 -ik születésnapi évfordulójának megünneplésén. Az érdekesség az volt, hogy nem gyerek ként, vagy előre begyártott műsorral várták őket, hanem mint felnőtteket, mint felvigyázókat ,mint mesemondókat.
Ezért volt hát a nyüzsgés, már reggel korán, hiszen nem más szervezte nekik a műsorokat hanem ők szervezték.
Nagy volt számomra is a meglepetés, mikor azok a diákjaink akik máskor szerettek háttérből szemlélődni most az első sorban lázasan meséket kerestek, hogy azokat a városból, számukra teljesen ismeretlen óvodásoknak és kisiskolásoknak felolvassák, még ha kell román nyelven is. Igaz még voltak helybeli önkéntesek is akik részt vettek ennek a jeles napnak szervezésében, de a ismeretlenség falai már az első ismerkedési kőrben leomoltak és megszületett az az összhang és jókedv melynek bűvkörében csak úgy özönlött a sok kis érdeklődő.
De inkább beszéljenek a képek helyettem.
Mire véget ért a 3 órás műsor a Nap is kisütött, s ettől az amúgy  is elégedett arcokon a mosolyok is szélesebbek lettek, úgy a diákjaink arcán, mint a kis mese éhes gyerekek arcán is.
Szeretettel:

Zsóka nevelő

{zoomcat catid=706}

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat. Történelmi szemlélet szükséges, hogy azt is lássuk, honnan jöttünk: milyen óriási távot tett meg az ember ezen a földön. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 29. kedd, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírásból tudjuk

A Szentírásból tudjuk, hogy Mária János házában élt. Az is tény, hogy Mária hamarabb halt meg, mint Szent János, aki nem írt arról, hol van Jézus anyja eltemetve. Ez a hallgatás egyben egy kijelentés is lehet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube