A remény, a hit és a szeretet követei voltak

ImageIzgalom és meghatódott, könnyes tekintetek, kitörő öröm és boldogságtól ragyogó arcok – néhány szóban így jellemezhető a csíksomlyói Szent István Kollégium ebédlőjében hétfőn késő este megtartott Angyal-váró Est.

 

A Dévai Szent Ferenc alapítvány által létrehozott otthon fiatal lakói gyönyörű karácsonyi előadással köszönték meg a jóakaró angyalkáiknak, hogy leveleikre válaszolva ajándékokkal lepték meg őket, így, az ünnep derekán.
Viharos tapssal jutalmazták a csíksomlyói Szent István nevelőotthon lakóinak előadását az intézmény ebédlőjét zsúfolásig megtöltő angyalkák. Nem történt egyéb, minthogy Rodics Gergely, a Pogány-Havas Kistérség ügyvezető igazgatójának kezdeményezésére elindult angyalkázási akció végkifejleteként kisebb-nagyobb dobozokba csomagolva érkezett meg a kisteherautónyi ajándék a kollégiumi lakóknak.
A fiatalok egyébként betlehemes színjátékkal kedveskedtek a jelenlevőknek. Az előadás végeztével felszabadultak a kedélyek, így nagyon bensőséges hangulat alakult ki az angyalok és ajándékozottak között.
Az angyalkázási akciót november elején hirdették meg, lényege pedig az volt, hogy az otthonban lakó, nehéz anyagi helyzetben lévő, zömében árva vagy félárva középiskolásnak is igazi szeretet-ünnepben legyen része.
Rédai Botond

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nincs olyan reggel, hogy Isten ne indítana bennünket a jóra, a szépre, amikor fölkelünk, nincs olyan rossz tett, amely után belülről ne birizgálna: menj, békülj ki, kérj bocsánatot, kezdd újra! (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 30. szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Ő „kezébe kapaszkodva”

Mária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube