Beszámoló a nyári vakációról

A nyári vakáció bár hamar eltelt, tele volt „napsütéssel”. Sok mindenre sor került de amit megemlítenék az a Somlyón töltött egy hét munkaidő volt.

Mint mindenki más, jómagam is be voltam osztva egy heti munkára az otthonba. Bevallom, előre tartottam attól, hogy hogyan boldogulok, hogyan állom majd a sarat de szerencsére a végen nem volt baj. Sokat szórakoztunk például a fánk készítésénél. A szakácsnéni csakúgy játszott a tésztával mi meg a vézna kis karjainkkal alig tudtuk megmozdítani azt. A széna takarásnál is érdekes helyzet alakult ki. Mi, (Kati Gabika Meg ÉN) falusi lányok vagyunk de a villa meg a gereblye olyan balul állt a kezünkbe, hogy a többiek nem bírták a kacagást abbahagyni. Ami még nagyon jó volt az a paszuly meg a borsó pucolása volt. Eközben ugyan is történeteket meséltünk, gondokat bajokat beszéltünk meg, vicces dolgokat eseményeket, emlegettünk vissza aminknek köszönhetően az idő csakúgy szaladt mi meg jól éreztük magunkat és a munka is haladt. Ennek köszönhetem azt is, hogy jobban megismerhettem a többieket és ezáltal jobban meg is szerettem őket. De nem csak őket, hanem az otthon új diákjaival is megismerkedhettem, sőt jól esett mikor hozzám fordultak segítségért.
Úgy gondolom, hogy ez a hét is, mint a többi, a fejlődésünket segítette. Felkészít minket a nagybetűs életre. Tapasztalatot szerzünk, megtanulunk főzni, sütni, jó háziasszonynak lenni.
Szép nyaram volt, és ezt részben a velem együtt dolgozó társaknak is köszönhetem. Nélkülük nem lett volna az igazi. Tehát: KÖSZÖNÖM NEKTEK!!!
Tompos Marika

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nincs olyan reggel, hogy Isten ne indítana bennünket a jóra, a szépre, amikor fölkelünk, nincs olyan rossz tett, amely után belülről ne birizgálna: menj, békülj ki, kérj bocsánatot, kezdd újra! (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 30. szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Ő „kezébe kapaszkodva”

Mária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube