Pityokaszedés

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_s7301808-k.jpgEgy hideg őszi reggel indult neki a munkára felkészült csapat az útnak. Az utat vonattal tettük meg, amelyen még jókat szunnyadtunk, addig mig meg nem érkeztünk, Gyergyóditróba.

Kesöbb jöttünk rá, hogy nem a jó helyszinen vagyunk, ezért kis várakozás után visszaindultunk Gyergyószárhegyre, ahol neki is fogtunk egy-kettőre a munkának.  A munka fárasztó volt, de az a tudat, hogy abból a hatalmas pityókákból, miket ott felszedtünk mi is jól lakhatunk télen egyre több munkaerőt adott. Bátran bevallom, hogy a pityókaszedés legjobb pillanatai az ebéd szünte volt, mikor is egy nagyot ettünk, abból amit az elött való este előkszitettünk, és jó pillanat volt még a munka vége is nagyon. A haza úton, a vonaton, megpihentettük elfáradt végtagjainkat és nagy vidáman tértünk haza. Bár fáradtak voltunk, de a jó társaságnak hála mindig jó hangulat uralkodott a csapaton. A pityókaszedés napja remekült telt szerintem mindanyiunknak, egyrészt, mert igy kihagytunk egy suli napot, másrészt, mert  együtt lehettünk.
A munkát becsületesen elvégeztük aznap is és, bár fáradttan feküdtünk le, viszont nyugodtan, mivel tudtuk, hogy a munkánknak eredménye lett.
Lázár Emőke

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube