Az a sok alma feldolgozása

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Alma-feldolgozasa-csiksomlyon/viewsize/DSCN2233.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Alma-feldolgozasa-csiksomlyon/viewsize/DSCN2233.jpg'

DSCN2233.jpgElsősorban megszeretném köszönni a jó Istennek, hogy áldását adta az alma fákra és ezért azok gazdagon teremtek, és köszönöm azoknak a jószívű embereknek, akik megajándékozták a csíksomlyói gyerek otthont azzal a rengeteg almával.

 

 

Egy óriás kupacba volt leömlesztve az 1es vendégszobába és így álltunk neki kiválogatni, hogy mi kerüljön le a pincébe és mi a konyhába hámozásra várva.
A szép pirosakat és épeket mind lehordtuk a pincébe, ahol már elő volt készítve az almának szánt polc. A pincébe sötét volt de hamarosan megszokta a szemünk és így rakosgattuk egyesével fel az almákat a polcra. Mivel a polc túl magas volt ahhoz, hogy a földről felérhettük volna, ezért fel kellett álljunk az első vagy második polcfokra és a kezünkbe adogatták a gyönyörű almákat, amiket gondosan elpakolgattunk télire.
Ez az idő alatt fent a konyhába szaporán dolgoztak a kések egy-egy almát megfosztva héjától és feldarabolva az esti vacsora mellé tálalandó kompóthoz. Ha közben meg almás tésztára fájt a fogunk gyorsan lereszeltünk egy tálnyi almát és a szakácsnéni örömmel sütötte meg nekünk a sütit:)
A harmadik nap a pincében gyertyafény mellett dolgoztunk... és közben jól belakmároztunk az almából. Ekkor már a fiúknak is akadt dolguk, ők tormát kellett ássanak a lereszelt alma mellé, hogy majd savanyúságként szolgáljon.
Amikor elfogyott a rakás örültünk, hogy befejezhettük. Egy pár nap minden reggel kaptunk almát, hogy feltehessük a tízórai mellé és most minden reggelinél és vacsoránál alma kompótot eszünk.
Örülünk, hogy ekkora ajándékot kaptunk és köszönjük jószívűségüket!
Szent István kollégium összes diákja nevében:
Kovács Zsuzsa

{zoomcat catid=1317}

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ördög nem valami füstös, kénköves, patás, szarvas lény, akit könnyedén felismerhetünk. Nincs keze, nyelve, nem tud megütni, nem tud rosszat mondani, de megtesz mindent, hogy mi mondjunk rosszat, mi okozzunk fájdalmat, hogy egymást bántsuk és szomorúvá tegyük, elrontsuk Isten szép álmát, szép ajándékait széttapossuk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Legyetek hát állhatatosak..

Krisztusban a teljes kinyilatkoztatás megtörtént, de a Szentírásban nincs benne Jézus összes szava.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube