Maria kert I építkezési szakasza- beszámoló

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_letoltes.jpgIstennek legyen hála ,a 2013 év kitűzései a csíksomlyói Szent István Otthon nagy projektje-  Mária kert mint egy szabadtéri közösségi kert létrehozása, amely  meditációnak, lelki gyakorlatoknak vagy, elmélkedéseknek hívatott egy  békés-nyugodt környezetet,  valamint  aktív kikapcsolódás lehetőségét nyújtani, a környék szakralitását erősítve, ahová függetlenül vallástól minden saját belső egyensúlyát és békéjét kereső ember jó érzéssel térhet be.

 
A kert rendezés célja:  Mária életének sarkalatos eseményeire (legalább 15 különböző eseményre) építeni tematikusan a kertet.
A Mária Kert felosztása: utak és  sétányok kialakítása, térelválasztók kialakítása, felépítése , sétányok és utak szegélyezése,  a gyümölcsös telepítése, a zarándok szállás felépítése,  berendezése , a kerti tó kivitelezése, a faiskola telepítése,  fűszer növény,-gyógynövény,- zöldséges, és -virágoskertek kialakítása,  telepítése, kerti bútorok elkészítése, bokrok, fák ültetése,a munka udvarában az aklok, takarmány tárolók  kivitelezése , örökzöld sövények telepítése.
Az elmúlt évben sikeresen kialakítódott a gyógy-fűszernövényes kert melyben Szabó György a bükki füves ember szaktudása, adományozott gyógynövény palántái és türelmes jóságos tanítása nagy segítségünkre volt,természetesen Ő maga sem jött egyedül hanem hozott még más segítő társakat akiknek ezúton is hálás köszönetet mondunk. A Munka udvarában az aklok felújítása,növeléséhez szükséges fa anyagot pedig a Betlehen Gábor ZRT alap pályázati támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.
Hálánkat ezúton tolmácsolva,köszönet mindenkinek aki részt vett a Mária Kert megépítésének első szakaszában,két kézimunkája és imái révén.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube