Vendégház őrzi Páter Ervin emlékét

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_PaterErvinvendeghaz.jpgEmblematikus alakja volt Gyergyószárhegy közösségének Ferenc Béla, vagy ahogy a legtöbben ismerték, Páter Ervin ferences szerzetes. Munkájának eredménye ma sok általa megvalósított tárgyban és kezdeményezésben megnyilvánul, él tovább. Mostantól vendégház is őrzi a nevét. A gyermekotthon működését segíti mostantól a Páter Ervin Vendégház

 

A pápalátogatás alkalmával negyvenöt zarándok szállt meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Kájoni János-gyermekotthon melletti vendégházban – ennyi személyt tud fogadni a lakóházból átalakított, felújított létesítmény. A szállásadásból a gyermekotthonnak származik jövedelme, ezzel segítve annak fenntartását. „Levenni egy kis terhet Böjte atya válláról, a működtetési költségek előteremtésében” – mondta Csergő Hajnal, a gyermekotthon vezetője.
Az új vendégház ugyanakkor az otthonban lakók számára szakmai tapasztalatot, munkát is biztosít. Többen vannak, akik pincér, vendéglátós szakon tanulnak a középiskolában, és ez jó lehetőség lesz számukra a szakma elsajátításában is.
Itt tanulnak meg ágyazni, ételt felszolgálni a vendégeknek. Fontos, hogy ne csak az adományokra várjunk, ne mindig csak kapjunk, hanem saját kezünk munkájával érjük el azt, amihez az élethez szükség van – szögezi le Csergő Hajnal. Fotó: Gergely Imre Ervin atya szellemisége töltse be a házat A névadó ünnepségen Böjte atya környékbeli otthonainak számos lakója és magyarországi zarándokok is jelen voltak.
Hallhatták, amint Danguly Ervin gyergyószárhegyi polgármester felsorolta a 97 évet élt szerzetes életének fontosabb állomásait, szolgálati helyeit, meghurcoltatásait és tetteit. „Én Szárhegytől sosem búcsúzom, nem távolodom innen el” – mondta egyszer Ervin atya, és lélekben valóban itt maradt mindvégig, annak ellenére, hogy élete utolsó éveiben Csíksomlyón szolgált.
Böjte Csaba testvér – úgy is mint Ervin atya egyetlen novíciusa – emlékezésében felelevenítette, hogy Ervin atya volt az, aki Szárhegyre hívta őket, akinek köszönhető a gyermekotthon létrejötte. „Szellemisége, lelkülete töltse be a házat, és azokat, akik majd itt megszállnak. Úgy, ahogy minket is átjárt a szelleme, míg köztünk volt. Hogy ennek az ízes beszédű, jókedvű székely embernek a szellemisége, amit Ervin atya hordozott, sose vesszen el erről a földről” – fogalmazott Böjte Csaba.
Fotó: Gergely Imre
www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten nem akar bennünket manipulálni, erőszakkal valamire rávenni, hanem azt szeretné, hogy tudatosan döntsünk a szeretet mellett. Ő egy felnőtt ember tudatos döntését kéri tőlünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 17. csütörtök, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazán fontos dolgok

Ha tornázunk, az izmaink nem elvásnak a sok erőfeszítéstől, edzéstől, hanem megerősödnek, egyre több terhelést bírnak. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube