A Lélek él!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_100_9597a-1.jpgHála és köszönet a "Hunyadi Rend" szervezésében Nagyszalontai otthonunkat meglátogató motorosoknak!!

Isten fizesse jóságotokat, 

Csaba t. 
A lélek él – az idei 13. Déva segélytúra beszámolója
Nagyszalonta 2017. szept. 16.
A Hunyadi Rend idén a nagyszalontai Béke Királynője gyermekotthonba szervezte nagy múltú motoros segélytúráját, a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit támogató céllal. Több mint 140 motor és közel 190 motoros indult útnak, hogy lehajoljon a bajba jutott gyermekekhez.
Fekete, olykor zordnak tűnő álarc mögött érző lélek él, fény rejtőzik, világosság van, hiszen nemes cél vezérelte őket: segíteni kell, segíteni fogunk. 13 éve teszik ezt rendületlenül, minden évben, valamelyik otthonunkban, szeretettel.
Nem templomba járó, imádkozó keresztény az összes, de keresztény értékrend szerint élnek, hiszik, hogy „Rendnek kell lenni” , bajba jutott embertársaikon nagylelkűen segíteni, vallják a jót és szeretik a szépet.
Gyermekeink nagy örömére a nap fénypontja a motoroztatás volt, és ahogy az lenni szokott, minden gyermek sokszor ülhetett a motorosok mögé és kipróbálhatta a sebesség, a száguldás varázsát és szabadságát.
Házainkban, sátraikban szálltak meg, megtiszteltek jelenlétükkel és a gyermekeinkkel élő kapcsolatokat alakítottak ki. Beszélgettek, nevettek, táncoltak együtt. Felejthetetlen élményt szereztek nekünk, nemcsak a gyermekeknek, de a felnőtteknek is. Megerősítették bennünk, nevelőkben, hogy érdemes ezt a nagyon sokszor kimerítő, fárasztó, áldozatos munkát vállalni, mert ennyi jó ember áll mellénk, hogy nem élhetünk vissza a jóságukkal és a felénk fordított szeretettel.
42 éves vagyok, most ültem először motoron, enyhén szólva repültünk Sarkadig és vissza. Magasztos érzés a motorosok nagy családjába tartozni. Elhatároztam, hogy ezt én is megtanulom. Sohasem késő… Leírhatatlan élmény, amikor azt láttam csak gyűlnek, érkeznek, szeretetből, önzetlenül, mellénk állva, támogatva.
A nagy csapatot a Fokos zenekar kísérte el idén is, mint annyiszor máskor, ők biztosították a talpalávalót. Jó volt a hangulat, kerek, szép, sikeres nap volt.
Hálásan köszönjük a gyermekeink nevében a nagylelkű adományt, mindenkinek a Jó Isten százszorosan fizesse vissza. Isten áldása kísérjen útján minden motorost, a lélek él, a találkozás öröme töltse be szíveteket.
„ Hol hit, ott szeretet, hol szeretet, ott béke, hol béke, ott áldás, hol áldás, ott Isten, hol Isten, ott szükség nincsen.”
Szeretettel, 
Makai Mónika
U.I. A hangulatemelő nedűt az IGAZI Csíki sör biztosította, adományát hálásan köszönjük!
Köszönjük Micsik Béla Hálós barátunknak a hangszer bemutatót!
Köszönjük a debreceni Linedance csapatnak a táncot!
Köszönjük Mózes László barátunknak, hogy a Fokos zenekarhoz társulva emelte a rendezvény színvonalát és megörvendeztette szívünket a harmónika hangjaival.

Hunyadi Rend