Hálát kell adnunk az Úrnak,hogy társunk volt abban,hogy az ö szándékát sikerrel végbe vihettük.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Nagyszalontai_otthon/thumbs/dsc09392-(large).jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Nagyszalontai_otthon/thumbs/dsc09392-(large).jpg

ImageKedves Hilda!
Én köszönöm mindazt, mit tettél a bihari gyerekekért. Egy intézményt fenntartani sem könnyű, de megszülni, létrehozni még nehezebb. Isten áldja a Nagyszalontai Szent Antal otthont, és a kaszárnyából a nyáron született Szent Domokos otthont, és azoknak minden egyes lakóját, és támogatóját.

Istennek legyen hála, ahogy saját szememmel is láthattam, a Nagyszalontai gyerekeink jókedvűek, vidámak. Béke és derű van a szép, tiszta arcukon, jól vannak öltözve, és bátran mehetnek a városi gazdaggyerekekkel egy osztályba. Hiszem, hogy kisebb - nagyobb lemaradásaikat bepótolva, felvehetik a tanulásban is, de minden másban is a versenyt a szalontai szülök gyermekeivel. Igen, bátran elmondhatom, hogy otthonunkban, mi ennek a 40 gyermeknek Nagyszalontán esély egyenlőséget biztosíthattunk, a támogatóink segítségével, a kedves Dominik és az ő családja, baráti köre, meg a szeretett Stengel úr  jóvoltából.
Imádságos szeretettel figyelem a munkádat, és nagy szeretettel ölelem Ilonát is, de a többi munkatársadat is. Különös szeretettel köszöntöm a két kisebb testvéredet, Julcsit és Matyit, kik  most léptek ki az iskola padjából, hogy elkezdjék, most már mint felnőttek a maguk szép álmaikat valóra váltani, és veled dolgoznak, mint nevelő szülök.
sok sok szeretettel, Csaba t.
Kedves Csaba testvér, támogatók, barátok és munkatársaim.
Örömmel jelenthetem,hogy mint az előző 3 évben is az idei tanévet is sikeresen beindítottuk 6 munkatársal, valamint 40 gyerekkel. Ami külön nagy örömmel tölt el az az, hogy tanév kezdésre sikerült annyira befejeznünk a munkálatokat a kaszárnyánál, hogy Szeptember elsejére 20 gyerekünk beköltözhetett és ha minden jól megy akkor hétvégére gáz, meleg víz lesz minden lakásban.Ezért úgy érzem hálát kell adnunk az Úrnak,hogy társunk volt abban,hogy az ö szándékát sikerrel végbe vihettük.
Köszönettel tartozom ami igaz megkésve de ami késik nem múlik megteszem,első soraimban is köszönettel tartozom a gyerekeim nevében is amerikai támogatóinknak különösen Dominic úrnak s feleségének, Csaba testvérnek, valamint minden munka erőnek s munkatársnak, támogatóknak akik hozzájárultak az építkezéshez s ezáltal az új otthon beindításához.Új gyerekekkel bővült az otthon, akiket szintén sikeresen beíratunk az iskolába,óvodába.
Olyan jó volt látni s tapasztalni, hogy az iskola oktatói, vezetői nagy nagy segítő készséggel fordultak felém és az új tanulni vágyó gyerekek felé s örömmel töltötte el őket az,hogy segíthettek, hogy minden új gyerek helyett kaphasson az osztályban.
Kérem Isten végtelen türelmét és szeretettét s segítségét, hogy az idei évben is minden jól alakuljon, adjon elég erőt ahhoz, hogy segítségükre lehessek azoknak a gyerekeknek akik az én  s a mindannyiunk  szeretetére rászorulnak.
Jó érzés tölt el amikor az udvaron felhallatszanak az új és a régi megszokót ismerős gyerek kacajok és látni azt az örömet amit egy kisautó,baba,vagy hinta nyújtani tud a gyerekeknek. Otthonunkba fogadtunk 6 testvér gyereket akiknek édesanyjuk meghalt a legkisebb gyerek Mercédesz csak 3 éves egy évig apjuk nevelte őket egyedül de volt hogy csak cukorrépával tudta őket jóllakatni s most minden tányér ételt szívük legtisztább hálájával megköszönnek.Sugárzik szívükből a hála s szinte nem jön , hogy elhiggyék imájuk meghallgatásra talált s jóra fordult a sorsuk hisz Isten kegyes volt hozzájuk.
Kívánom mindenkinek, hogy tudjanak olyan örömmel, hálával ránézni, megsimogatni minden egyes gyereket akit befogadunk mert. Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben,engem fogad be.

szeretettel Tarsoly Hilda és munkatársai Nagyszalontáról

 

{zoomcat catid=302}