Tanév végi összefoglaló

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_20170613_202547.jpgIsten segítségével és a Ti támogatásotokkal 63 gyerekkel sikeresen bezártuk a 2016-2017-es tanévet.

 

Kedves Barátaink!
2016 őszén 62 gyerekkel kezdtük a tanévet, akiket munkatársaink odaadással, szeretettel, jósággal irányítottak, segítettek, neveltek. A tanév során elment tőlünk Nati szakácsnő, de a jó Isten visszaküldte hozzánk Elvira szakácsnőt, aki Magdi nénivel együtt finom ételekkel kényeztetnek bennünket.
Szomorú szívvel búcsúztunk el Antal atyától, aki 2016 szeptember 24-én ünnepelt papságának 75. évfordulóját. December 13-án a jó Isten magához hívta, hogy onnan figyeljen minket és vigyázzon ránk. 13 évig élt köztünk, sok jóra megtanított bennünket, főleg arra, hogy sose adjuk fel!!!
Az év során számos programunk volt: a budapesti Jó Pásztor Közösségből Tompos Krisztina és csapata anyagi támogatásának köszönhetően kirándultunk Abrudbányára, a Boli barlangba, Malajesdi várba, a bölény rezervátumba; házon belül különböző versenyeket szerveztünk, amelyeken gyerekeink szavaló-, mesemondó-, rajz-, jelmez bemutató- és éneklő tudásukat mérték össze. Az őszi szüreti bál és a téli farsangi bál sem maradt ki a hagyományos programokból.
Jó barátunk, Mikolás Attila atya és Gilicze Jocó pótkeresztszülő szervezésének köszönhetően 3 új mosógépet, kerti szerszámokat és a nyári meszeléshez szükséges festékeket kaptunk.
Olasz Dóra, pótkeresztszülőnek köszönhetően, egész évre elegendő tisztítószer adományt kaptunk.
Christine Harmer, bécsi támogatónk havi rendszerességgel ruha, cipő, tanfelszerelés, édesség, kézművességhez szükséges anyagokkal látott el bennünket.
Az idei zarándokvonaton Frigyesy Ágnes kezdeményezésére gyűjtést szerveztek, melynek felét a mi otthonunk kapta meg. Ezt az összeget a gyermekotthon fürdőszobáinak felújítására, illetve a napközi otthon tűzifájának beszerzésére szeretnénk felhasználni.
Nemes vendégünk, Chantal Moyersoen, belgiumi hercegnő, erdélyi utazása során bennünket is meglátogatott és személyes tisztálkodási csomagokat ajándékozott gyerekeinknek.
Isten segítségével és a Ti támogatásotokkal 63 gyerekkel sikeresen bezártuk a 2016-2017-es tanévet. 9 tanulónktól kellett elbúcsúznunk, akik befejezve a IV. osztályt kirepülnek otthonunkból, közülük 6-an Déván fogják folytatni tanulmányaikat.
A nyár egy szalontai kézműves táborral kezdődött, programokban és munkában dús vakációnak nézünk elébe és reméljük, hogy szeptemberben a meglévő munkatárs csapattal, új lendülettel, friss erővel nézhetünk szembe egy új tanévnek.
Köszönjük jóságotokat és továbbra is bízva segítségetekben, szép nyarat és Isten áldását kívánjuk családotokra, munkátokra!
Szeretettel, 
Rita és Ernő

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 20. szerda, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube