Március 15. megünneplése Szászvároson

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marcius-15-i-unnepseg-szaszvaroson/viewsize/2010-03-15-083.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Marcius-15-i-unnepseg-szaszvaroson/viewsize/2010-03-15-083.jpg

ImageHagyományunknak híven, idén is megemlékeztünk az 1848-1849-es forradalom kitöréséről.


 

 

 

Jelen volt a Magyar Köztársaság Romániai Nagykövetségének küldöttje, Bogár Ferenc úr, Winkler Gyúla  E.U. parlamenti képviselő, Iosif Blaga parlamenti képviselő, Muntean Alexandru szászvárosi polgármester.

Az ünnepi előadás a helyi református vártemplomban volt megtartva. Fülöp Júlia, a helyi RMDSZ elnök asszony szervezésével helyi diákok verseket szavaltak és a Szent Erzsébet Gyermekotthon diákjai Menyhárt Ernő tanító vezetésével rövid kis megemlékező műsorral kedveskedtek a jelenlevőknek.
Amint a meghívott politikusok is említették beszédeikben, a megemlékezés célja, hogy hagyományainkat felelevenítsük, megőrizzük. Akkor is ha szórványban élünk, fontos, hogy a magyarsági öntudatunkat ápoljuk és főleg, hogy tovább adjuk a következő nemzedékeknek.
Szeretettel:

Rita

{zoomcat catid=808}

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube