Meghívó december 4.-re

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_75594559_2789404131112381_8408310883297525760_o.jpgHagyományosan, az év egyik legszebb programja következik december 4.-én szerdán!

Ha ismered a Havervagyot, tudhatod jól, hogy finoman szólva nem felekezeti közösség vagyunk. Büszkék vagyunk a sokféleségünkre, a nyitottságunkra és mindezeken belül arra a mély- és erős haverságra, ami 8 éve köt össze minket Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.
Csaba testvér meseszerű története 1993-ban Déván kezdődik, amikor is szokásos miséje előtt egy szegény asszony egy árva gyermeket hozott Csaba testvér elé, kérvén őt, hogy fogadja be. Csaba testvér azt mondta, hogy nincs erre lehetősége, majd felment felolvasni az aznapra előírt részt a Bibliából. Ebben a részben pont arról volt szó, hogy aki egyet befogad a legkisebbek közül, az engem fogad be. Lesétálva a pulpitusról, Csaba testvér már tudta, hogy be fogja fogadni azt a gyermeket, s innen indul a történet, ami ma 6000 gyermek befogadásáról, megmentéséről és felneveléséről szól, több mint 80 otthonnal Erdélyben.
Lenyűgöző és magával ragadó történet az övé, ami ugyanúgy lehetne pszichó est is a jóság és a szeretet pszichológiájáról, mint sikerstory történet is, hogy hogyan tud egy ferences rendi pap egy ekkora szervezetet működtetni, mindenhol megteremtve azt a szellemiséget, ami őt is körülveszi! Csaba testvér különleges képessége, hogy bárkinek a szívéhez tud szólni. 
Van még egy erős okunk arra, hogy elgyere jövő szerdán! 
Csaba testvér többször beszélt arról, hogy beszélgessünk el hajléktalanokkal vagy hívjuk meg őket egy kávéra! Vendégünk lesz négy férfi, akit elég közelről érint a téma. Részletesebben írunk róluk majd később. Egyik vendégünk felállt a hajléktalanságból, és ápolóként dolgozik a hajléktalan szállón, van köztük, aki mai napig hajléktalan és hajléktalan szállón él, s eljön közénk, aki 25 éve ápoló a Magyar Vöröskeresztnél, és a hajléktalanokból álló színtársulatot vezeti.
Csakhogy személyes húrokat is pengessek, különleges és nagyon erős élmény a velük való találkozás és személyes történetük.
Az est teljes bevételét Csaba testvér gyermekeinek támogatására fordítjuk. 
A belépő 1500 Ft.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nekünk Isten szép, szent feladatot adott, céllal küldött e földre. A gonosz csábít, ostromol, és ha bűnbe estünk, ha elvesztettük a fejünket, nem lenne szabad a reményünket, a hitünket is elveszítenünk, feladva Isten adta szép céljainkat. Nem, az embernek olyannak kell lennie, mint a mesében a hétfejű sárkánynak, akinek ha levágják a fejét, helyette újabb három nő, és újból talpra áll. Ezt a talpra állást a keresztény ember a bűnbánat szentsége által tudja elérni. Ha, ne adj’ Isten, elvesztettük ártatlanságunkat, tiszta életünket, valamit, ami értékes, ami fény, ne essünk kétségbe, mert az Úr Jézus Krisztus, aki a bűn kivételével maga is megtapasztalta az emberi gyengeséget, kísértéseket élt át, képes a hónunk alá nyúlni és felemelni bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 28. csütörtök, Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 5/7

A következő történet nagyon sokat jelentett nekem:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube