Idén sem maradt el a karneváli hét szimbolikus eseménye, a rózsaültetés

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_rozsaultetes21.jpgA karneváli hét részeként megrendezték csütörtökön már hagyományosnak számító virágültetést is. A vírus előtt külföldi csoportok otthonukból is hoztak földet a virágok tövébe.

Idén sem maradt el a karneváli hét szimbolikus eseménye, a rózsaültetés
A rendezvényen Puskás István alpolgármester arról beszélt: hogy az összetartozás kifejezése ezekben az időkben még fontosabb, mint korábban. Pósán László országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy minden nemzet és város ragaszkodik a hagyományaihoz. Ez Debrecenben a virágkarnevál.
Az esemény dízsvendége Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt, aki azt mondta: a rózsa az Istenbe vetett bizalom jelképe.
- Egy prófétai tett a 21. században, és ha Debrecen rózsát ültet, az azt jelenti, hisz a holnapban, hisz a jövőben. Nem siratóasszonyok vagy gyászhuszárok kell legyünk, hanem rózsátültető, jókedvű keresztények – mondta a szerzetes. 
Szerző: MCDB | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.